Byggahus.se

Utvändigt monterad elkabel?

 1. F
  Medlem · 26 inlägg

  Fiffi

  Medlem
  Såg vid vårt senaste besök på byggplatsen att de har tänkt att dra elen till vårt hörnbadkar utanpå väggen. Det blir ju inte direkt snyggt! Varför gör man något sådant?

  Hur har ni gjort?
   
 2. A
  Medlem · 2 418 inlägg

  AndersG

  Medlem

  Re: Utvändigt monterad elkabel?

  Elkabel? Vi har vatten till vårt badkar ;)

  Är det ett elementhus? I så fall har de antagligen glömt att lägga rör i elementet och tycket att det är enklare att borra hål än öppna elementet..
   
 3. F
  Medlem · 26 inlägg

  Fiffi

  Medlem

  Re: Utvändigt monterad elkabel?

  ...vi hoppas på vatten i badkaret, men vem vet.. ;) ;)

  Nej, vi har inga element utan golvvärme men vi behöver ju el till värmaren som ska sitta i bubbelbadet. Tyvärr så har de tänkt att lägga den utanpå väggen istället för att dra den bakom väggen, vilket jag tycker borde vara den bästa lösningen. Frågan är bara varför de inte gör så, beror det på att det inte går att göra så eller om det bara är ren lathet/dumhet varför de gör en sån lösning?
   
 4. C
  Medlem · 361 inlägg

  Carl

  Medlem

  Re: Utvändigt monterad elkabel?

  Antar att du menar från infälld förlagd kabel i tak som övergår till utanpåliggande på vägg ner till badkar.
  Tja min gissning är att antingen har denna kabel med tillhörande badkar planerats in efter att väggarna dubblades. Ändrad placering av badkar efter dubbling? Eller så är det mot tex yttervägg som ju av flertaget hustillverkare kommer isolerade och gipsade från fabrik. (då får man komma med kabel från golvet, ingjutet i grund.)
  Men mest troligt är att elinstallatören glömt lägga röret i väggen. Observera dock att innan man hänger honom så är det så att just bubbelbadkar oftast är tillval och sådant som tillkommer under resans gång.
  Så ni måste kolla vad som var bestämt från början kontra när väggarna dubblades och installationen i fråga kom till elektrikerns kännedom.
  Men oavsett så borde det gå att ändra, dvs förlägga röret i väggen medelst "fiskning". Förutsatt att det är skivväggar och inte alltför långt gånget med kakling osv.
  Detta löser säkert elektrikern åt er för naturligtvis skall den vara infälld.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.