Byggahus.se

Utvändig salning av aluminiumbeklädda träfönster

 1. E
  Medlem · 19 inlägg

  Ell_Ess

  Medlem
  Ja precis, drevningen mellan regelstomme och fönsterkarm. Menade att jag snett framifrån ser in mellan fönsterbåge och aluprofilen över fönsterkarm och då ser yttre drevningen mellan karm och regel! Syftningsfel;)
   
 2. V
  Medlem · Halland · 4 007 inlägg

  verktygsgurun

  Medlem
  Ok nu är jag med....Rent spontant känns det som om du inte har köpt något kvalitetsfönster. Får jag fråga vilket fabrikat?
   
 3. E
  Medlem · 19 inlägg

  Ell_Ess

  Medlem
  Jag har ställt frågan till leverantören med, så innan vi rett ut det är jag lite försiktig med att nämna nanm.

  Hur skulle en fullgod konstruktion sett ut? Eftersom man vill ha en distans mellan alu-profil och träkarm så kommer man väl alltid ha det här problemet i någon form?
  Jag tittade på ett omonterat fönster igen, på profilen som täcker karmen kan man se en L-form på baksida i ytterkanten där en del vatten antagligen stannar och rinner nedåt mot blecket. Men som man ser på profilbilden tätar det ju inte helt emot träkarmen och då kommer man väl alltid ha viss genomträngning som går in i drevningen?
   
 4. V
  Medlem · Halland · 4 007 inlägg

  verktygsgurun

  Medlem
  Så här ser det ut på ett kvalitetsfönster från Norge tex. På bilden ser du båge o karm uppifrån sett. Karmen med dess alu klädsel har jag ringat in.
   
 5. E
  Medlem · 19 inlägg

  Ell_Ess

  Medlem
  Tack! Mycket uppskattat!!
  Den karmprofilen ser lite annorlunda ut än den som sitter på mina fönster, med mer utdragna sidor. Påminner om principen man använder i oljefällor på motorer, där vätskan stannar på väggarna medan luften kan passera.
  Hade mina alu-profiler sett ut så hade det antagligen inte varit en issue. Ska avvakta och se vilka rekommendationer återförsäljaren ger!
   
  • Laddar…
 6. V
  Medlem · Halland · 4 007 inlägg

  verktygsgurun

  Medlem
  Har du hört något från tillverkaren?
   
 7. N
  Medlem · 66 inlägg

  Neocortex

  Medlem
  Kommer du använda en smyg eller salning på aluminiumfönstret? Jag kommer sätta en tätningslist mellan aluminiumet och anslutande trä. Har du träfasad får ju bli första frågan?
  För så som du förklarar nu så livar fönstret med yttre panelbräda.
   
 8. N
  Medlem · 66 inlägg

  Neocortex

  Medlem
  Sök på Illmod Tp600. Fungerar som en fog
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.