Byggahus.se

Utsättning

 1. I
  Medlem · 157 inlägg

  IFK

  Medlem
  Inför bygglovsansökan så har vi ritat in huset på vår nybyggnadskarta. Vi är rätt säkra på att vi placerat huset korrekt men är ändå lite oroliga att huset ska hamna fel. Huset ska nämnligen sprängas in lite i berget och för att få ner sprängkostnaden så ska ena långsidan löpa längs med en bergskant. Denna bergskant är dock inte helt lätt att identifiera på kartan men är väldigt uppenbar när man väl är på tomten.

  Är det någon som vet om man får vara med då kommunen gör utsättningen på tomten och då får möjlighet att finjustera placeringen något?
   
 2. G
  Medlem · 2 147 inlägg

  Re: Utsättning

  Klart du får vara med. De kan ju inte gärna hindra dig från att vara på din egen tomt.
  När det gäller att "finjustera" placering kan det bli lite kinkigare. Tror inte att de som gör utsättningen kommer att gör justeringen utan de sätter ut enligt nybyggnadskartan. Ni får i så fall justera själva i efterhand men då med risk för att få bygget klassat som svartbygge. Det hänger också på om det finns en detaljplan för området, hur noggran den är och hur pass stor feltollerans som kommunen accepterar.

  Det bästa vore om ni mätte ut var bergskanten går och rita in den på kartan så att ni verkligen ser var den hamnar i förhållande till huset.
   
 3. L
  Medlem · 376 inlägg

  ledighetskommiten

  Medlem

  Re: Utsättning

  generalen har rätt. Klart Ni får vara med.

  Vad gäller "klassat som svartbygge" är det ytterst sällan något sådant förekommer. Endast om man flyttat rejält. Pratar vi någon decimeter hit eller dit händer inget (om det inte innebär att Ni kommer väldigt nära tomtgräns). Det finns rättsfall där man "råkat" flytta över en meter där man sedan bara konstarerar fakta.
   
 4. I
  Medlem · 157 inlägg

  IFK

  Medlem

  Re: Utsättning

  Jag tror inte att det ska vara några enorma justeringar, kanske inte ens några. Oavsett vilket kommer vi säkert hålla oss 8-9 meter från tomtgräns så det ska inte bli nåt problem.

  Nu känns det iallafall lite lugnare...
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.