Byggahus.se

Utredning vill skrota byggfelsförsäkringen

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: Peter

  Det är intressant att konstatera att konsumenten uppenbarligen ska ha hela ansvaret inklusive tillverkarnas och entreprenörernas experimenterande. Utredaren, Björn Hedlund beskriver hur den nya försäkringen även ska innehålla så kallade "utvecklingsfel", vilket bara kan betyda att materialleverantörer, hustillverkare och entreprenörer fritt kan experimentera men utan att själva löpa någon som helst risk för att behöva ställas till svars för de misstag som de begår.

  Försäkringsbolagen som uppenbarligen har tjänat stora pengar på den nuvarande typen av byggfelsförsäkring och färdigställandeskydd "ställer naturligtvis upp" på konsumentens sida genom att erbjuda ett bättre skydd i en ny försäkringslösning. MEN, när något verkar vara för bra för att vara sant så är det ju oftast så. Det var ju det här med premien, dvs. priset för risk, det blev visst 700 % dyrare än den lösning som idag erbjuds.

  Finns det fortfarande någon som tycker att det är märkligt att det är ca 70 % dyrare att bygga i Sverige än genomsnittet i EU?

  Tänk om, tänk rätt! Detta drabbar inte enbart konsumenten utan även branschen i sin helhet, ett redan sargat förtroende riskerar att bli ännu sämre vilket knappast kommer att öka det svenska byggandet.
   
 3. E
  Anonym
  Skrivet av: isolde

  Nu väntar jag med spänning på ett tv-inslag, där de hugger tag i någon galenpanna med "rätt" åsikt i frågan, och reportern konstaterar att "svenska folket" tycker uppenbarligen att den nya byggfelsförsäkringen är mumma.

  Alltid samma tillvägagångssätt, oavsett om det gäller sänkta hastighetsgränser, trängselskatt, sänkt lön istället för uppsägningar, diverse miljöskatter osv. Alltid "rätt" intervjuobjekt får komma till tals, och få representera hela svenska folket.
   
 4. E
  Anonym
  Skrivet av: Micke

  Så sant.