Byggahus.se

Utöka Jung System

 1. K
  Medlem · Stockholm · 27 inlägg

  Kameramannen

  Medlem
  Sitter en hel skog med FUD1254 nere i skåpet - men nu har jag sprungit på ett problem vid utökning

  Vi har rivit två väggar på övre plan och skall börja regla om så det blir ett sovrum till där. På utsidan av väggen går trappen till nedervåningen och där vill fru ha två lampor. Inga problem. Men hon vill bryta på någon av de Jung-sändare som finns (en vid trappen på nedre plan, en precis när man kommer upp från trappen)

  Det är rätt stopp i rören när jag kollade - så dra ut ny tråd är jag inte supersugen på att låta elektrikern göra. Då slår det mig - skulle man inte kunna sätta en sådan här i en dosa som bryter trapplamporna?

  https://www.elbutik.se/product.html/mottagare-for-dosa?category_id=632

  Dyr rackare, men finns i Tyskland billigare såg jag. Tanken är att "parkoppla" en ledig knapp på sändarna med denna för att uppnå önskat resultat. Dock blir jag inte klokare av att läsa produktbeskrivningen för att kunna avgöra om det är en sådan jag skall be elektrikaren att införskaffa och skruva dit?
   
 2. L
  Bannad · 6 737 inlägg
  Det är en radiomottagare med enkel strömbrytare i sig , du behöver även sändare för den ,
  kan sättas flera sändare var som helst och påverka den
   
 3. Bo.Siltberg
  Hobbyelektriker · Värmland, Molkom · 19 485 inlägg

  Bo.Siltberg

  Hobbyelektriker
  Nu kan jag inte Jungs radiosystem med denna mottagare ska på papperet fungera med dina befintliga sändare. Ev behöver du ha en ledig kanal i sändarknapparna för att kunna styra denna mottagare individuellt.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.