uteplatstak i vinkel - behöver tips!

5k läst  1 svar

 1. L
  Medlem Nivå 4
  Hej!
  Planerar att bygga nytt tak över den kombinerade entren och uteplatsen. Vill ha ett tak vid entren men där utbyggnaden börjar (den del som är lite förskjuten), vill jag att utetaket övergår i en pergola. Vad tror ni om det? Kan man låta uteplatstaket följa husets vinkel så att taket går ända fram till utbyggnadens början. Är det svårt att få det tätt i skarven om man använder kanalplast. Är det bättre med plåttak? Är dock rädd att det blir för mörk inne om man använder ett tätt tak då vardagsrummet fönster blir skuggade då. Tanken är att plattläggningen skall fortsätta längs med utbyggnaden så att det blir som en större uteplats.

  Försöker infoga bilder. Kom gärna med tips på utformning. Enda kravet vi har är en tak över entren. Känner också att det skulle vara trevligt med en pergola som tar bort lite av det "avlånga" med huset.
   
 2. L
  Medlem Nivå 4
  Ingen som har tips?

  Här kommer en liten följdfråga. Skillnad på isolerplast, pannplåt, papp eller tegeltak avseende värmeisolering under taket? Som det är nu så kan man inte använda uteplatsen mitt på dagen på sommmaren pga värmen som blir under taket.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: