Byggahus.se

UPS gör att lampor blinkar i huset

 1. E
  Medlem · 145 inlägg

  Elnovis

  Medlem
  Jag har ett rack i källaren med diverse dataprylar. Bland annat en UPS (Eaton 5SC 1000). Jag har märkt att när UPSen är inkopplad så blinkar lamporna i köket, trappen ner till källaren och en toalett. Ingen annan lampa eller rum berörs. Jag märkte av en slump att lamporna slutar blinka när UPSen inte är inkopplad. Jag frågade en elektriker om saken när han var här i ett annat ärende. Så stort frågetecken har jag inte sett på länge. Det är jättejobbigt med dom blinkande lamporna. Kan någon komma med någon slags teori?
   
 2. A
  Medlem · 1 434 inlägg
  Vad drar upsen.
  Har du samma fenomen när ups en kör på batteri.
  Är det en fas eller 3 fas ups.
  Och sist men inte minst.
  Är sakerna I ditt skåp inkopplade när upsen var bortkopplad och inget blinka då
   
 3. Bo.Siltberg
  Hobbyelektriker · Värmland, Molkom · 19 357 inlägg

  Bo.Siltberg

  Hobbyelektriker
  Vi har flera trådar om blinkande lampor på sistone och det lär bli fler. UPS sänder uppenbarligen ut störningar av någon form som får dagens känsliga ljuskällor att (över)reagera, såldig EMC kallas det. Jag tror ytterst få elektriker och elfirmor har en susning om vad EMC handlar om och än mindre hur man felsöker och åtgärdar. Jag kan det inte heller...

  Men för att öht kunna säga något behövs omfattande information om ditt anläggning. "Källare" och "toalett" är ingenting att gå på om man inte vet så mycket mer om hur din anläggning ser ut, och relationen till UPS både elektriskt och fysiskt. Det finns några saker man kan prova, om möjligheten finns. Men det kräver att du själv har lite insikt, förmåga att beskriva och vilja att felsöka. Jag vet inte vilken ambition du har. Det finns inget enkelt svar.
   
  • Laddar…
 4. E
  Medlem · 145 inlägg

  Elnovis

  Medlem
  UPSen klarar 700 watt men drar som mest ca 150 watt. Frågan om fas kan jag inte svara på för jag förstår inte vad som menas :surprised: Sakerna i skåpet är kopplade via UPSsen så dom är bortkopllade när UPSen är det och då blinkar det inte..
   
 5. E
  Medlem · 2 157 inlägg

  Emil_K

  Medlem
  I installationsanvisningen står det att "Den här produkten är utformad för IT-strömfördelningssystem."

  IT-jordningssystem är inte lika känsligt för elektromagnetiska störningar eftersom jordning enbart sker lokalt inom varje anläggning. Således kan inte externa EM-störningar via jord/neutral leta sig in i en anläggning utifrån.

  Jag kan alldeles för lite om EMC för att kunna svara på varför detta fenomen uppstår i just din anläggning, eller någon anläggning över huvud taget för den delen. Det var något vi bara snuddade vid under auktorisationsutbildningen när vi gick igenom övertoner.
   
 6. E
  Medlem · 145 inlägg

  Elnovis

  Medlem
  I morse stängde jag ner hela racket och startade först en server, sedan ännu en ända tills allt rullade. Inga blinkande lampor på hela dagen. Jag fattar ingenting. Hur är detta ens möjligt? Bara går och väntar på att blinkandet skall börja igen...
   
 7. GK100
  Medlem · Jönköping · 10 530 inlägg

  GK100

  Medlem
  Finns ju inte mycket på en sån som kan störa. Det som är i drift när nätet är ok är ju bara batteriladdningen, den kan väl iofs göra något särskilt om den inte är ok. Bör i så fall vara lite variation i strömuttag som kan ge spänningsfall i den grupp/fas den är kopplad mot.

  Vad var det för typ lampor som blinkade och var det liknande frekvens på alla? UPS-typen har väl också en grov utspänningsreglering via stegkopplad trafo så om du låg vid någon gräns kan den kopplat i/ur också med lite störningar som följd.
   
 8. E
  Medlem · 145 inlägg

  Elnovis

  Medlem
  Det är ikeas led-lampor. Om du med frekvens menar takten på blinkandet så är det helt slumpmässigt på alla lampor.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.