Byggahus.se

Uppvärmt växthus

 1. PR-hobbysnickare
  Medlem · 16 inlägg
  Det är tumlad sten, tror den heter "marksten rustik" hos st eriks. Vi köpte den begagnad och därför hade stenarna blivit lite olikfärgade vilket vi gillar :)
   
 2. PR-hobbysnickare
  Medlem · 16 inlägg
  Vad gäller monteringen så gick det hyfsat smidigt. Det jag lärde mig var att delarna är kapade med väldigt stor precision. Om det någonstans gick trögt så var det för att någon list hade hamnat i kläm eller något sådant. Pga av detta fick jag också problem när vi skulle montera fönstren. När man skruvar fast de vertikala reglarna mot golvsockeln blev det ibland ett litet mellanrum mellan regeln och den lilla listen som fungerar som stopp, något som knappt märktes och som jag inte tänkte på i monteringen av reglarna. Detta lilla mellanrum gjorde att det inte gick att trycka in listen som tätar mot glasen och jag fick skruva loss och trycka in reglarna så de låg dikt an mot listen. Så var noga med detta under monteringen. Om du inte förstå så kan jag försöka rita och förklara.
   
 3. F
  Medlem · 12 inlägg

  Fabiano

  Medlem
  Ser väldigt fint ut! Tack för tipset om reglarna. Väldigt intressant med hur ni gjorde grunden till växthuset. Den lösningen som ni gjort känns enkel och smart. Jag skall lägga upp mer bilder när formningen är påbörjad för grunden. Kommer du på något mer så skriv gärna.
   
 4. PR-hobbysnickare
  Medlem · 16 inlägg
  Hallå igen!
  Kom på en sak till. Vi ville ha lite öglor i taket för att sätta fast vajrar för tomatplantor mm. Willab har bultar som man vrider in i spåren som finns i reglarna, finns i lite olika utförande https://www.willabgarden.se/produkt.../skruvar-och-beslag/twist-in-bult-brmed-ring/. Vi tyckte dock dessa kändes lite klena för större belastningar och valde att köpa lite robustare öglor som vi satte fast i en vanlig M6 bult. Med en vanlig M6 tillsammans med lyftöglan får du större anläggningsyta och mindre risk att grejerna går sönder. Dock måste man sätta i M6 bulten innan slutmontering av reglarna annars får du inte in den. Köpte öglorna här: https://www.lyftonline.se/lyftoglor...82/lyftoglemutter-din-582-m6-maxlast-0-07-ton
   
  • Laddar…
 5. D
  Medlem · Österbotten · 3 671 inlägg

  DennisCA

  Medlem
  Har funderat på växthus i framtiden och jag tror en kakelugn eller rörspis vore bättre än en kamin.
   
 6. C
  Medlem · 26 inlägg

  Chris61

  Medlem
  Det är det också, jag har haft det men såg tyvärr inte elden i de jag hade.
  Men de var ett smycke i sig.
  Har några kvar om någon är intresserad.
   
  • Laddar…
 7. D
  Medlem · Österbotten · 3 671 inlägg

  DennisCA

  Medlem
  Min plan vore att mura en egen från tegel och ha en skorsten som också är murad, eller återanvända en finsk plåtugn (murad av tegel på insidan med kanaler, kan eldas hårdare än vanliga kakelugnar), alltså ganska stora grejer, så dom ska ha massa att behålla värmen ett tag efter man eldat.

  Här är dock en i halvstorlek:
  [​IMG]
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.