Byggahus.se

Uppvärmt växthus

 1. PR-hobbysnickare
  Medlem · 16 inlägg
  Härligt med kamin.. Vi har en gammal täljstenskamin som vi ska sätta in nästa vinter för just sådana mystillfällen.
   
 2. Mariaeliasson
  Medlem · 1 inlägg

  Mariaeliasson

  Medlem

  Va fint med kaminen! Vill också ha en sådan. Hur högt går rökröret utanpå? Och anmälde ni detvtill kommunen?
   
 3. Lucky2015
  Medlem · 466 inlägg
  Tänk bara på att om man kör för låg värme så kan luftvärmepumpen få problem när den ska avfrosta då den nyttjar värmen vid avfrostning.
   
 4. E
  Medlem · Vingåker · 302 inlägg

  Eklunda

  Medlem
  Vi har ett ca 25 m2 växthus där vi håller en del varm ( minst 5 plus) för vissa växter. Vi klär in den delen ca 8 m2 i bubbelplast. Har en 2 KW värmefläkt där. En säsong går det åt ca 2000 kWh. I år betydligt mer pga kalla januari.
  Vi har också en vedkamin - mycket svårt att få upp någon värme i växthuset med den - det är för stort läckage via glasytorna mm. Tämligen enkelt att fixa skorsten - behöver bara sticka upp lite över nocken.
   
 5. C
  Medlem · 26 inlägg

  Chris61

  Medlem
  Då var växthuset uppstartat igen!
   
 6. PR-hobbysnickare
  Medlem · 16 inlägg
  Är det ett olivträd där inne?
   
  • Laddar…
 7. C
  Medlem · 26 inlägg

  Chris61

  Medlem
  Helt riktigt, där står två stora olivträd inne i växthuset och du har sett det ena.
   
 8. F
  Medlem · 12 inlägg

  Fabiano

  Medlem

  Har du blivit färdig med ditt växthus från Willab? Jag beställde ett greenroom som levereras i juni, kanske har du lite erfarenhet kring problem med monteringen eller flöt det på utan hinder?
   
 9. PR-hobbysnickare
  Medlem · 16 inlägg
  Det är färdigt och vi är jättenöjd med produkten, dock så är vi mindre nöjd med servicen från Willian garden. När vi fick växthuset var några av stomdelarna till taket till ett annat växthus ( för korta) vilket gjorde att det blev försenat då det tog en månad till innan vi kunde fortsätta bygget. När väl den leveransen kom var det bara två av totalt fyra delar vilket gjorde att det blev ytterligare förseningar. Så det vi lärde oss av detta var att Willian verkar ha antingen väldigt dålig koll på lagret, eller att kommunikationen mellan lagret och kundservice inte funkade så bra. Vid sista leveransen ringde vi ett antal gånger och det verkade snabba på processen. Vid första strulet kändes det som de bara glömt bort oss. Så blir det strul för dig ring och tjata på dem, (jag var trots strul trevlig mot dem och vi fick kompensation på andra grejer vi beställde). Jag kan ta lite bilder på grejer jag önskar att jag visste innan jag monterade. Återkommer med det i veckan...
   
 10. F
  Medlem · 12 inlägg

  Fabiano

  Medlem
  Uppskattar verkligen tipsen och varningarna, jag planerar att gjuta under maj månad och skall försöka lägga upp lite bilder inom kort kring byggnationen av växthuset.
   
 11. PR-hobbysnickare
  Medlem · 16 inlägg
  Vart i landet bor du?
   
 12. F
  Medlem · 12 inlägg

  Fabiano

  Medlem
  Mitten av Småland. Har du provat värmefläkten i vinter eller blev det en kamin? Min tanke har varit att kunna värma upp det tillfälligt för att kunna använda det som ett uterum och har i stort sett tänkt att det skulle värmas upp av en eldstad men en elfläkt är nog kanske ett smart komplement som sprider värmen snabbare och bättre. Borde bli kondens om det tillfälligt värms upp men det kanske du kan svara på? Har du betongplatta eller står det på murad grund?
   
 13. PR-hobbysnickare
  Medlem · 16 inlägg
  Vi hade från början tänkt att bara använda värmefläkten i hela växthuset, men vi insåg att det var att elda för kråkorna då vi inte har så många växter som behöver övervintras frostfritt. I december byggde vi därför ett innertält av växthusplast jag fick från en kompis. Skitful men det blev rätt stor skillnad i temperatur och jag antar även på elräkning. Vi har ännu inte satt in vedkaminen men den kommer nog nästa vinter. Vi köpte till ett extra takfönster utan glas för att kunna dra upp skorstenen.
   
 14. A
  Medlem · Västerås · 239 inlägg

  aekeberg

  Medlem
  Väldigt fint växthus! Vad är det för tegel i golvet? Vanligt murtegel eller speciellt avsett för golvläggning?

  //Anders
   
 15. PR-hobbysnickare
  Medlem · 16 inlägg
  Grunden gjorde vi av L-stöd som vi gjöt en fast i en ca 20 cm bred sarg. I mitten blev det sedan makadam 8-16. Ovanpå det cellplast ca 120 mm. Cellplasten la vi med svagt fall för avrinning. Täckte sedan cellplasten med bärlager, makadam 2-4 som vi la markstenen på. Vi ville ha ytan i växthuset helt plant och genom att använda 2-4 istället för 0-fraktion blir det aldrig något problem med stående vatten på ytan. Den lilla brunnen i mitten är för att dra upp bevattningsslang då vi sommartid har två rader med tomater i mitten.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.