Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Uppstolpat över vintern?

 1. B
  Medlem · Stockholm · 2 inlägg

  Bjorno

  Medlem
  Hej,
  Har påbörjat lösvirkesbygget av vårt fritidshus på 60 m2. Huset ligger i en annan del av landet och vi försökte komma så långt som möjligt under två veckor av semestern. Vi har stolpat upp alla väggar och reglat för isolering. Nästa moment är takstolarna men så långt hann vi inte.
  Enligt de byggkunniga som hjälpt till kan det nu stå så över vintern utan att ta skada eftersom allt är ihopskruvat och spikat. De menar att det inte kan vrida sig eller bli fuktskadat. Har någon erfarenhet som pekar åt motsatt håll? Kan det stå så över vintern eller måste takstolar, tak, fönster, dörrar, isolering och asfabord på innan vintern.
  Tacksam för svar!
   
 2. J
  Medlem · stockholm · 6 inlägg

  jimbo__83

  Medlem
  borde inte vara några problem om du täcker in virket så d inte står helt öppet för väder o vind.. men d kan ju va o rekomendera att få på taker med papp åtminstonde..
  /jimmy
   
 3. B
  Medlem · Stockholm · 2 inlägg

  Bjorno

  Medlem
  Vad ska man täcka in det med då? Pressenningar håller väl inte för höst/vinterstormarna? Fick höra att om man lägger på tak så måste man fixa asfaboard och golv också annars går det galet med vindarna som tar tag i taket underifrån.
   
 4. J
  Medlem · stockholm · 6 inlägg

  jimbo__83

  Medlem
  om du väl fått på taket så kan du ju sätta plast eller pressar runt stommen och om du spikar den med läkt så sitter den o då kan inte taket ta så mycket vind.. men då gäller det att man sträcker plasten hårt så den inte kan slås sönder av vinden..
  mvh jimmy
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.