Byggahus.se

Uppbyggnad av golv under klinker - golvvärme

 1. N
  Medlem · 1 inlägg

  niklas69

  Medlem
  Jag skall lägga in klinkergolv med vattenburen golvvärme Ø20mm slang i kök och hall (ca 25+21m2) Huset är från 1967 har golv uppbyggt av 2"x4" reglar med isolering mellan på betongplatta med spontat virke och "masonit" + korkgolv ovanpå.
  Har funderat på några olika uppbyggnader på det nya golvet och jag undrar vad ni har för synpunkter på de olika lösningarna?

  1) Ta bort allt befintligt material ned till platta, gjuta på ca 70-100mm med eps-cement, lägga på armeringsnät med viss distans till eps-betongen, naja golvvärmeslangarna till armeringen och täcka detta med en pågjutning av lämpligt betong alt. spackel ca 35-60?mm tjockt. Sedan fästes klinker på vanligt vis.

  2) Ta bort allt befintligt material ned till platta, lägga på polystyrenskumsskivor ca 80mm direkt på plattan, spåra dessa för fördelningsplåtar till Ø20mm slang, ovan detta kommer 2st hel-limmade golvgipsskivor,(kanske behöver man en 22 spån innan gips) Sedan fästes klinker på vanligt vis.

  3) Ta bort allt befintligt material ned till platta, lägga på polystyrenskumsskivor ca 80mm direkt på plattan, lägga på armeringsnät med viss distans till ps-skivorna, naja golvvärmeslangarna till armeringen och täcka detta med en pågjutning av lämpligt betong alt. spackel ca 35-60?mm tjockt. Sedan fästes klinker på vanligt vis.

  4) Riva bort befintligt yttergolv men lämna reglar och isolering, spika på glespanel på kortlingar mellan reglarna (vitsen med detta är att inte höja golvet allt för mycket) och lägga golvvärmeslangar i värmefördelningsplåtar i mellanrummen mellan panelbrädorna. På detta kommer en 22mm spånskiva och en eller två hel-limmade golvgips skivor, Sedan fästes klinker på vanligt vis. Kan det räcka med en gipsskiva på 22mm spån, eftersom detta inte är ett frihängande träbjälklag?

  Tacksam för synpunkter!
  /Niklas
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.