Byggahus.se

Underlag till 95x22mm takpanel

 1. E
  Medlem Nivå 2
  Håller på med mitt öppet till nock projekt och har nu kommit till panelen. Jag hade tänkt att sätta 95x22 som panel och lämna 3-4 mm mellanrum mellan dem. Under har jag isolering och reglar på cc60. Problemet jag har nu är isoleringen kommer att synas i springorna. En lösning är att sätta masonit som är mörk men det känns onödigt. Vet någon om det finns någon typ av mörk papp eller duk som är billig, andas och som kan passa för att dölja isoleringen och hålla "ludded" från springorna.
  Har funderat på vanlig papp som man använder som underlägg vid målning.
   
 2. Z
  Medlem Nivå 8

  Re: Underlag till 95x22mm takpanel

  Du har väl plast får man hoppas..Annars så har någon jobb snart.....
   
 3. T
  Medlem Nivå 3

  Re: Underlag till 95x22mm takpanel

  Ett alternativ är att byta ut 22 * 95 råplan mot vanlig råspont till underlagstak. Den finns i 17 och 22mm och bygger nästan 95 per bräda. Den är billig och har man tur/tålamod hittar man tillräckligt fint virke. Om du monterar den med sponten helt ihop direkt när du plockat hem den från byggmarknaden så kommer den garanterat att torka isär några millimeter i varje skarv. Men i gliporna finns nu sponten som gömmer isoleringen (eller plasten som borde finnas där någonstans)
  Mvh Tommy
   
 4. E
  Medlem Nivå 2

  Re: Underlag till 95x22mm takpanel

  Kan ju förklara konstuktioen från början. Byggde på takstolarna med 95mm och fick då in 230mm isolering. På detta satt jag 45mm (regel och isolering) på andra ledden dvs vågrätt över de påbyggda balkarna. Efter detta lager satt jag ångspärren och sedan ett nytt lager på 45mm fast denna gången tillbaka på samma ledd som orginalbalkarna.

  Det är nu min fråga kommer jag har ju isolerat men för att det inte skall "lysa" igenom så behövs något under. spontat lät ju som ett alternativ men blir springan organiserad eller blir det lite på slump? Är nog inne på pappen och sedan 95x22 på det. Luktar pappen eller? Inte så kul om den luktar i flera år =)
   
 5. Z
  Medlem Nivå 8

  Re: Underlag till 95x22mm takpanel

  Skulle använt skivor med täckskikt på. typ Ecophon eller dylikt.. de är iofs dyra det finns annan skiva hårdisolering som har ytskikt. Skissa på den   
 6. T
  Medlem Nivå 6

  Re: Underlag till 95x22mm takpanel

  Stifta lös stapelfiber innan panelning.
   
 7. E
  Medlem Nivå 2

  Re: Underlag till 95x22mm takpanel

  Ok, vart kan man hitta info om sådant?