Byggahus.se

Under Pergo Golv???

 1. T
  Medlem · 127 inlägg

  Tippas

  Medlem
  Vi har precis köpt ett Pergo laminat golv. Och ska snart börja lägga det. Det kommer ligga direkt på Betongplattan och vi undrar vad man behöver ha under. Räcker det med en bygg plast eller bör man ha något som gör det "mjukare" ??
   
 2. M
  Medlem · 893 inlägg

  Re: Under Pergo Golv???

  Om ni skall ha golvet i markplan så måste ni först ha en fuktspärrmatta, sedan foam eller grålumpapp och slutligen laminatgolvet. Finns mattor som kombinerar fuktspärr och foam.

  Om ni skall ha golvet på andra våningen eller högre så behövs inte fuktspärrmattan. Men foam eller grålumpapp skall ni ha under.

  Förresten om Pergo golvet har mjuk matta på undersidan (påsatt från fabriken) så behövs inte foamen.

  Har ni kollat att betonggolvet är tillräckligt plant? Enligt DIN18202 (http://www.baumarkt.de/b_markt/fr_info/toleranzen.htm)

   
 3. T
  Medlem · 127 inlägg

  Tippas

  Medlem

  Re: Under Pergo Golv???

  Var hittar man en fuktspärrmatta?? Är det en särskilld matta eller är det en plast duk?

  Det sitter en mjuk matta på undersidan men räcker det eller man kan lägga foam oxå?
   
 4. M
  Medlem · 893 inlägg

  Re: Under Pergo Golv???

  Fuktspärrmatta hittar du på byggvaruhus. Finns olika typer, fråga på byggvaruhuset vilken som passar till ditt användingsområde. Du måste läsa bruksanvisningen som kom med golvet för att avgöra om tillverkaren avråder från foam eller inte med tanke på att det redan finns en mjuk matta på undersidan.

  Glöm inte ClickGuard (speciellt där det finns risk för vattensprut från ytterdörr/kran) mellan fogerna/springorna/nåt-spont/eller vad det nu heter på Pergo språk ;-)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.