Byggahus.se

Tvågreppsblandare. Jättesnyggt, men hur opraktiskt?

4k läst  51 svar

 1. KnockOnWood
  Husägare · Nivå 25
 2. Y
  Medlem Nivå 2
  Nu börjar det gå för långt ;)
   
 3. Nötegårdsgubben
  Husägare · Nivå 16
  Bra steampunk!
   
  • Laddar…
 4. J
  Medlem · Nivå 3
  Sådär gjorde mina föräldrar med när de fixade en av deras blandare som hade börjat läcka. Det stod tydligen att det skulle vara så i manualen.

  Det är verkligen den sämsta idén någonsin. Tätt följt av den som kom på det 13th Marine nämner om att halva är kallt och andra halvan är från kallt till varmt. Det enda de löser är ju att när man använder de att man står där och väntar som ett fån på att få ljummet vatten när man har ställt den i mitten utan att något blir varmare, enbart tvärtom då rören tillslut får samma temperatur som inkommande kallvatten istället för rumstemperatur...
   
  • Laddar…
 5. H
  Medlem · Nivå 11
  I kök och handfat spelar det ingen roll, spolar nästan endast kallvatten i köket för att spola av matrester, och i badrummet vid snabb handtvätt eller tandborstning så behövs ingen tempreglering, däremot ett måste i duschen..
   
 6. L
  Medlem Nivå 4
 7. M
  Husägare · Nivå 7
  Jag kom på att särskilt när det gäller badrum finns det en hygienaspekt också. Man vill ju helst inte med de rena händerna skruva på tvågreppsblandaren som man nyss skruvade på otvättad. Engreppsblandaren kan man enkelt stänga av med ovansidan av handen, eller till och med armbågen om man har extra bacillskräck.