Byggahus.se

Tvågreppsblandare. Jättesnyggt, men hur opraktiskt?

 1. K
  Medlem · Nivå 8
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  88951.png


  FM Mattson Rogen är ju supersnygg. Hittar inget annat som kommer i närheten av att passa in så bra i vårt (original) 60-tals kök. Men hur opraktiskt är det med 2-grepps blandare? Mina föräldrar hade 2-grepps (med dom bruna rattarna) fram till för några år sedan och jag minns att det var ganska svårt att få till lagom varmt vatten om man ville ha rinnande ljummet vatten att t.ex. tvätta sig med. Skölja tallrikar gör man kallt och diska stekpannan varmt, så då har det har mindre betydelse.

  Är det värt böket för designens skull? Finns det något som är lika snyggt, eller kanske i närheten i alla fall?
   
 2. O
  Medlem Nivå 4
  Jag vill säga nej här, det är fasiken inte värt det. Har funderat många gånger över precis samma sak. De kan vara ursnygga, men vet också hur irrterad jag blir när jag kommer till ett badrum med tvågreppsblandare. Tar en evighet att få till rätt temperatur, å andra sidan hade man ju så tidigare och tänkte inte mer på det då. Nu är det ju kök du pratar om, så inte riktigt samma sak, men jag skulle fortsätta leta om jag var du.
   
 3. Hemmakatten
  Medlem · Nivå 19
  Jag skulle aldrig vilja hs en sådan blandare igen. Utvecklingen går framåt och det finns ju en anledning till att man numera har ettgreppsblandare.
   
 4. Dowser4711
  Renoverare · Nivå 8
  Är just nu i London och svär över deras 1800-tals lösning med en kran i respektive hörn i handfatet ock längtar hem till engreppsblandare...
   
 5. Bernieberg
  Renoverare · Nivå 18
  Borde det inte finnas köksblandare som ser ut som en klassisk tvågreppsblandare men egentligen är en termostatblandare? Skulle förstås förvirra en del att blå ratt bara reglerar flöde och röd ratt bara reglerar temperatur men det kunde man levt med.
   
 6. Fulkemisten
  Fulkemist · Nivå 11
  Jag har letat efter en sådan lösning men gett upp. Tror inte det finns men blir glad om någon motbevisar mig.
   
 7. lunarayo
  Medlem Nivå 4
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  ladytvattstalletta.jpg
  Jag satte in denna i badrummet i början av året. Just för att jag tyke den passade in i mitt retro-badrum. Jag stör mig inte ett dugg på att det är två rattar. Kanske annorlunda i badrummet där man inte är så ofta som i köket? Jag har som oven bott i London med två kranar och det var jobbigt. Här är ju vattnet från samma kran i alla fall :)
   
 8. Lill72
  Medlem Nivå 9
  Vi har tvågreppsblandare i badrummet och tycker det funkar bra. Jag tänker inte ens på det utan handen vet precis hur mycket den ska vrida på ena och andra kranen för att det ska bli lagom. Otroligt snygg och stilren blandare du tittat på förresten (y)
   
 9. S
  Medlem · Nivå 14
  Har gamla blandare överallt och förstår inte varför det ska ta en evighet att få bra temp? Inte så man tänker på det ens........
  Men visst, det är säkert inga problem att skapa sig detta problem om man verkligen inte vill ha annat än engreppsblandare. Då går det ju att hitta alla möjliga problem med två kranar.
   
 10. useless
  Självbyggare · Nivå 25
  Vi har tvågrepps i köket och det funkar. Vanligtvis vill man ju bara ha varmt eller kallt där. I duschen skulle jag dock ha blivit vansinnig på en sån blandare...
   
 11. Johannes Carlsson
  Allvetare · Nivå 19
  • Laddar…
 12. D
  Besserwisser · Nivå 22
  Har den designen existerat historiskt, eller är den en nydesign som folk tror är historisk? Jag hittar inga bilder på gamla kranar som påminner om den.
   
  • Laddar…
 13. Johannes Carlsson
  Allvetare · Nivå 19
  Nydesign måste det vara alla hade ju plastrattar förr..?
   
 14. Stringfellow Hawke
  Medlem Nivå 10
  I duschen är det inga problem. På andra ställen hade jag inte valt det.
   
  • Laddar…
 15. Lill72
  Medlem Nivå 9