Byggahus.se

Tvättmaskinen kunde inte tvätta en vanlig sovkudde med fiber

 1. W
  Medlem · Sverige · 64 inlägg

  WIP

  Medlem
  Bakgrund:
  Jag har tvättat min kudde för ett halvår sedan och det blev bra med tvätten och tumling med tennisbollar efter detta. Igår så slängde jag in kudden i min ett år gamla Bosch 8 kilosmaskin och satte den på "kort tvätt 60 grader". När programmet hade avslutats så tog jag ut en kudde som vägde 4 kilo och som var svullen till max. Centifugen hade inte fungerat och jag funderade på att överge den till soporna
  Jag försökte att ställa den på bara "Centrifug " men den bara gick runt, runt sakta och vägrade centrifugera.

  Nu idag så tvättade jag handdukar, rätt tunga, och när det kom till centrifugeringen så lade jag in kudden som jag lyckats pressa en liter ur med stora ansträngningar och vad hände?? Centrifugeringen gick igång som smort tack vare motvikterna med handdukarna och kudden är nu i tumlaren och snart som ny.

  Problemet är löst.

  Vi hade köpt kudden på Jysk och när vi nämnde att det inte gått att tvätta den så sade de att nyss var här en dam som hade samma problem. De visste inte vad som var felet och bad mig komma in med kudden i morgon.
  Det blir inget med det. Jag skall åka förbi och lämna dem ett gott tvättråd istället
  Alltså. Tvätta INTE en kudde ensam i en modern maskin, då löser skyddet ut p g a obalans i trumman och allt förblir genomsurt.
  In med några tunga frotte-handdukar som sällskap så skall ni se hur det löser sig.,
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.