Byggahus.se

Tvättmaskin, vilka märken är bäst?

 1. H
  Medlem Nivå 8
  Du ska nog läs in dig på vad som har hänt med Cylinda sista 10åren.
  Långt ifrån vad de var för 10-20år sedan
   
  • Laddar…
 2. Cheesen
  Nybyggare · Nivå 9
  Tänkte också det... Cylinda är väl ganska nära Meec i kvalitetsnivå numera
   
 3. Isakare
  Medlem · Nivå 13
  Man kanske skulle nosa upp några sparsamt använda "Sverigetvätten" och ställa undan för framtiden.
   
  • Laddar…
 4. blackarrow
  Elektroniktokig · Nivå 13
  Tacka vet jag dom gamla elektromekaniska programverken. Ett råttbo av sladdar, men man kunde plocka isär och byta brända kontaktbleck i dem. Kunde finnas lite oanvända kontaktbleck man kunde ta som reservdelar. Gjorde det en gång. :cool:
   
  • Laddar…
 5. Isakare
  Medlem · Nivå 13
  Flyttade efter 13 år, så jag behövde aldrig meka med den :)
   
 6. electroluxaren
  Medlem · Nivå 16
  Kolla även på sverigetvätten S
  Den är så lik som det går att komma din gamla maskin men självklart sämre.
   
 7. K
  Medlem Nivå 1
 8. A
  Anonym
  Det är lite mysko det där. Gäller även alla tester:
  1) Ska man använda maskintillverkarens rekommenderade mängd tvättmedel?
  eller
  2) Ska man använda tvättmedeltillverkarens rekommenderade mängd tvättmedel?

  I alternativ 1 borde väl resultatet bli olika med olika tvättmedel, eller är alla tvättmedel egentligen lika bra?
  I alternativ 2 borde väl resultatet bli olika med olika maskiner, eller är alla maskiner lika bra?

  Jag kör på högre temp och mindre medel. Hålller maskinen och avloppet fräschare och bättre för närmiljön. I vår Bosch med iDOS så doserar maskinen själv så många ml man vill, sen kan man justera upp och ner med "lätt smutsig tvätt, normal eller extra smutsig tvätt"-knappen :)

  Ett tips är att titta på maskiner utan kolborst. Betydligt tystare och håller längre.
   
  • Svara
 9. H
  Medlem Nivå 8
  Alla gamla sverigetvätten har (precis som min nu 17år gamla Ft46) borstlös motor.
  De är mycket bra byggda. Dock så flyttades tillverkningen till utlandet för typ 8år sedan och efter det verkar både tvättprestanda och kvalitet har rasat.
   
 10. E
  Medlem Nivå 3
  Priset på vissa maskiner var högt ser jag. Frågan är då om den håller dubbelt så långt tid som en billigare? Jag tror inte det, och skulle då köpa någon runt 5 tusen. Sedan byter jag när den pajat.
   
  • Laddar…
 11. C
  Medlem Nivå 1
  Tack! Jag kollar på den också. Misstänker att det är den modellen som kommer att tillverkas lite längre dessutom eftersom det bara finns den kvar på Cylindas hemsida (enligt uppgift från Cylinda så tillverkas N och Ind N också fortfarande men de visar bara de nyaste maskinerna på hemsidan även om jag trodde att S har varit med ett tag)
   
 12. C
  Medlem Nivå 1
  Jo ,det är ju ett sätt som iof funkar men dels känns det "slösigt" och dels bor jag i en timmerstuga från 1850 så byte av vitvaror innebär en hel del möbelflyttande i liten stuga och dessutom bortplockning av dörrblad och en dörrkarm
  (en hel del förutsättningar har behövt förändras på de 27 åren jag har haft samma tvättmaskin och även om det inte är hela världen att plocka bort dörrblad och dörrkarm så vill jag helst inte behöva göra det allt för ofta för så roligt är det inte)
   
 13. electroluxaren
  Medlem · Nivå 16
  N och N ind var slut när jag tittade häromdagen.
   
 14. C
  Medlem Nivå 1
  Det borde jag kanske förstått, svaret från Cylindas kundtjänst innehöll frasen "produceras fortfarande och kommer vara tillgängliga hos återförsäljare en tid framöver".
  Jag är ju inte supersugen på att beställa en tvättmaskin från Byggmax (som fortfarande ska ha den i lager) även om N och Ind hade kortare programtid. Inget ont om Byggmax men ändå.
   
 15. H
  Medlem Nivå 7
  Jag köpte asco Sverigetvätten och tyvärr så var den riktigt dålig. Efter 2år fick jag den utbytt till en gammal modell som var tillverkad i Sverige som dom hade lyckats leta fram. Vilken skillnad inga problem alls. Supernöjd .

  I två års tid försökte jag få i ordning den första maskinen, hade ut servicetekniker flera gånger. Men det gick inte få ordning på den. Centrifugering var värst, satan vilken obalans det blev nästan varje gång.

  Maskinen skulle stanna själv om det var obalans men jag vet inte vad som skulle krävas för att den skulle göra detta. Luckan och plåten på framsidan fick stora märken så jag fick bytt detta på garantin innan dom bytte hela maskinen.
   
  Redigerat 4 maj 23:42