Byggahus.se

Tvättmaskin - garantifråga

 1. M
  Medlem Nivå 5
  Vet inte riktigt här är rätt forum men chansar.

  Har tvättmaskin ca 9 mån knappt använd. Nu har luckan börjat strula och det krävs mycket handpåläggning för att få upp den. Kontaktar direkt återförsäljaren och får sedan redan på att serviceorganisationen i Sverige gått i konkurs enkelt fel! Vilka krav kan jag ställa på återförsäljaren ? Antar det är ett enkelt fel mekaniskt.
  Det är en mindre kompakt maskin Candy frontmatad 4kg. Finns det andra små kompakta tror inte att bara det finns Electrolux som inte säljs av återförsäljaren.
   
 2. B
  Medlem · Nivå 19
  Det är butiken du har ett avtal med och det är den som är ansvarig för att uppfylla konsumentköplagen och jag tror knappast att de slipper undan för att någon serviceorganisation har gått i konkurs. Det kan ju finnas andra som gör service på Candy också eller så får de byta ut maskinen som jag ser det. Du kan kontakta kommunens konsumentvägledare eller Hallå konsument också.
   
 3. M
  Medlem Nivå 5
  Tack vad jag trodde. Det finns bara en motsvarande maskin den är från Electrolux och återförsäljaren har inget avtal att sälja den så den blir dyr för återförsäljaren.
   
 4. electroluxaren
  Medlem · Nivå 16
  Ta kontakt med kommunens konsumentrådgivare