Byggahus.se

Två olika tv leverantörer samtidigt?

 1. F
  Medlem · Stockholm · 14 inlägg

  Fethajja

  Medlem
  Hej,

  Jag har tv via Telia öppen fiber, där tv-boxen är inkopplad via röd kontakt i mediaomvandlaren (gul är bredband). Jag har i dag viasat (allente) som tv leverantör. Jag har dessutom två boxar som är anslutna via en switch som i sin tur sitter i den röd kontakten.

  Min fråga är om det är möjligt att beställa tv från en annan leverantör och koppla in deras box samtidigt, via denna switch ex. Telia och då kunna ta del av tv paket från båda leverantörerna samtidigt via samma fiber?
   
 2. J
  Medlem · 3 158 inlägg
  Är du hundra på att du kopplat så idag? Det borde nämligen vara tvärtom, alltså routern i den röda och TV i den gula. Att köra två leverantörer samtidigt fungerar mig veterligen inte. Detta eftersom trafiken kommer från två olika subnät.
   
 3. F
  Medlem · Stockholm · 14 inlägg

  Fethajja

  Medlem
  Hej,

  Sorry, du har helt rätt, jag menade den röda för bredband (innehåller VLAN-taggad och otaggad trafik) och den gula för TV.

  Går alltså inte om jag fattade dig rätt? Det innebär att man måste säga upp en leverantör innan man kan koppla in en annan och inte kunna ha dem parallellt? Tänkte det kanske bara gällde brebandet. :thinking:
   
 4. J
  Medlem · 3 158 inlägg
  Njae jag kan bara inte förstå hur det skulle fungera tekniskt, men du kan ju fråga om du ändå beställer. Med det jag läst till mig hur multicast används så verkar det otroligt.
   
  • Laddar…
 5. F
  Medlem · Stockholm · 14 inlägg

  Fethajja

  Medlem
  Jag får helt enkelt fråga och höra, tack för input så länge :)
   
  • Laddar…
 6. P
  Medlem · Örebro · 466 inlägg
  Endast en IPTV leverantör kan använda din port åt gången.

  Ganska vanligt fel att ex en föregående leverantör ligger kvar och "blockar" porten så att en ny leverantör inte kan koppla på sim leverans.
   
 7. F
  Medlem · Stockholm · 14 inlägg

  Fethajja

  Medlem
  ok, då vet jag
   
 8. R
  Medlem · 2 244 inlägg

  RoAd

  Medlem
  Två olika subnät på samma nätverksuttag borde inte vara några problem rent tekniskt, det vore däremot omöjligt(väldigt utmanande) om båda leverantörerna använda samma.

  Men jag tror precis som dig att det inte går (idag), av rent affärsmässiga och administrativa skäl.
   
  • Laddar…
 9. R
  Medlem · 2 244 inlägg

  RoAd

  Medlem
  Skulle läst så här långt innan jag svarade @Jocke Best . Då var det som jag trodde med andra ord.

  Man kan ju hoppas att det kommer reglering i framtiden där "TV-porten" skickar ut VLAN-taggad trafik och varje leverantör får sin egen tag tilldelad. Då behöver inte porten vara "ägd" utan blir en generell TV-port.
   
  • Laddar…
 10. B
  Medlem · Västra Götaland · 2 646 inlägg

  b_hasse

  Medlem
  Det borde inte vara något problem om man beställer en box/tjänst som inte har något med Telia Öppen Fiber att göra, utan som går över en helt vanlig internetanslutning. Man kan t.ex köpa ComHem's utbud på det sättet, och man behöver inte ens en box. Det smidigaste är via telefon-appen och så castar man till TV'n (inbyggt om man har en Android-TV, annars via en Chromecast).
  Jag antar att det finns fler TV-leverantörer som kan leverera IP-TV som går "utanför" TV-tjänsten i Telia Öppen Fiber. Det kan även funka om leverantören har en egen box, men den ska då gå via det röda uttaget på Telia-switchen, för som redan påpekats kan man bara ha en TV-leverantör "inom" Telia Öppen Fiber, genom det gula uttaget.
   
 11. F
  Medlem · Stockholm · 14 inlägg

  Fethajja

  Medlem
  Jag är ute efter en tjänst med linjära kanaler, och då utgår jag från att det är gula porten som gäller och där har jag förstått att det bara kan vara en leverantör åt gången.
   
 12. MathiasS
  Medlem · Stockholm · 29 012 inlägg
  ….men om du köper ett abonnemang hos tex Allente (sammanslagning av canaldigital och viasat) så kan du använda deras app i tex en appletv eller direkt i en androidtv och i appen kan du även titta linjärt.
   
 13. F
  Medlem · Stockholm · 14 inlägg

  Fethajja

  Medlem
  Jag har redan allente via telia öppen fiber, och undrar om jag kan köpa en ytterligare tjänst (linjäja kanaler via box) från en annan leverantör, det var min grundfråga. Via gul port funkar inte det har jag fått bekräftat

  Någon säger att vissa levererar IPTV med linjärakanaler via box (eller utan) via röd port (bredband)...så vem gör det?
   
 14. [SKPG]Zamora
  Renoveringsnovis · Östergötland, Söderköping · 1 899 inlägg

  [SKPG]Zamora

  Renoveringsnovis
  Det funkar att plocka Telias IP-TV från deras egna router som sitter i Port 1, frågan är ju då om det går att ha en separat leverantör på IP-TV från port 2?
   
 15. A
  Husägare · Kalmar Län · 13 320 inlägg

  AndersS

  Husägare
  Inte vad jag vet om det är Telia Öppen fiber.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.