Byggahus.se

Två bilar har stått på min fastighet i över ett år - hur blir man av med dem?

 1. R
  Medlem · Västragötaland · 197 inlägg

  Rem

  Medlem
  Kändes lite som att polisen tyckte att jag skulle flytta dem. Hur som helst kan det ju inte vara olagligt om en bil råkar rulla ut i gatan ...
   
 2. R
  Medlem · Västragötaland · 197 inlägg

  Rem

  Medlem
  Har redan pratat med konkursförvaltaren och hon verkade inte så intresserad för det var ett halvår sedan, MEN ...

  nu kom jag på en annan idé, hon styr ju bolaget, så hon borde kunna skriva över den på mig och sen kan jag skänka bort den.

  Detta måste jag kolla!
   
 3. R
  Medlem · Västragötaland · 197 inlägg

  Rem

  Medlem
  Detta kan jag bara svara på, men inte gilla, det är ju ett helt stört system ...
   
 4. R
  Medlem · Västragötaland · 197 inlägg

  Rem

  Medlem
  Det tror inte jag heller, men så var det. Skämtade lite med henne och sa att jag spelat in det, fick ett litet nervöst skratt ...
   
 5. larry78
  Medlem · 427 inlägg

  larry78

  Medlem
  Passa dig så den inte har skulder bara.
   
 6. R
  Medlem · Västragötaland · 197 inlägg

  Rem

  Medlem
  Bra tanke, fast det borde ju hon veta i så fall.
   
  • Laddar…
 7. R
  Medlem · 2 422 inlägg
  Har den stått still i ett år så är det väldigt stor osannolik att den skulle flytta sig. Men det blåste kanske rätt bra den kvällen?

  Men gör det snyggt. Var en bilverkstad som fått ett vrak på sin tomt, de fick ju såklart inte flytta på det. Den stod där ett par år tills den plötsligt började brinna, sen 2 dygn senare stod den i en bussficka 1 km därifrån. Märkligt att en uppbrunnen bil blir flyttad så va? ;)
   
 8. ppoonnttuuss
  Husägare · 91 inlägg

  ppoonnttuuss

  Husägare
  Det är ju inte rätt men om den skulle råka läcka lite olja (rinner lätt ner genom motorrummet från torkar motorn) så får kommunen ännu mera bråttom att ta den därifrån efter den hamnat på gatan...
   
 9. A
  Allvetare · Åre · 60 inlägg

  anojak

  Allvetare
  Skulle precis skriva det. En liten skvätt olja under motorn och ett samtal till kommunen så borde det där kunna lösa sig.
   
 10. J
  Medlem · D · 182 inlägg
  Ett registrerat fordon kan aldrig lämnas in som hittegods till polisen och sedan återfås efter några månader, jag har försökt ... det går inte


  Även om det är en konkurs så finns det ju ägare
  En konkursförvaltare tar ju över tillsvidare
   
 11. P
  Medlem · gävleborg · 430 inlägg

  polaris78

  Medlem
  Bästa är att själv se till att bilen kan flyttas ut på kommunens mark. Det är såklart inte helt lovligt.. men i det läget så är det minst dåligt. självklart gör man det när så få som möjligt ser vad som händer..och man glömmer snabbt efteråt hur det gick till..

  Sen vilket som är bästa sättet att flytta varierar ju lite på hur det ser ut på plats och vilken bil det gäller och om den står på P läge på automat eller bara växel i på manuell eller om det är handbroms dragen.

  Även poliser och ibland till och med folk på kommuner berättar dessa metoder för folk då det är så väldigt lång och krokig väg att lyckas på annat helt lagligt sätt och med folk som redan är hos kronofogde med mera sällan tänker betala nåt och det finns inget att utmäta..

  Enklast är väl att i samband med snöröjning bara be traktorn att dra den bort dit och stoppa på han några hundralappar för besväret. man behöver ju inte berätta hela storyn för honom utan den har ju gått i baklås och verkstan ska hämta den sen eller nåt.. :)

  Är det hård yta och minusgrader så kan ju nägra välplacerade hinkar vatten få även stillastående hjul att halka lätt och man kan med att dra med en annan bil eller bara vara några gubbar knuffa iväg bilen en bit så den hamnar på rätt ställe..

  Andra bilar kan man sticka in armen undertill och lägga ur växeln på vissa manuella bilar. tråkigare om handbroms är idragen..

  Finns ju en del snillen som ringer bärgare och skickar bilen till verkstad men som visar sig inte vara bilägaren som beställt bärgaren och plötsligt är det verkstans problem att råka tappa den på kommunens mark... Hur jag vet det? jag jobbade på verkstan och vi hade ibland bilar som kommit dit utan att vi visste nåt mer om det och bärgaren lämnade bil och ett telefonnummer som det inte fanns nån bilägare på...kontantkort som ingen nånsin svarade på och inte reggat... Vet inte om bärgaren fick nå betalt eller om det också sket sig men vi lyfte ut skrotet på kommunens mark med hjullastaren med gafflar på så vi slapp skrotet.. Tror dock bärgarna blivit duktigare att kolla att bilägaren är kreditvärdig innan dom bärgar numera.. :)
   
 12. B
  Medlem · Uppsala län · 212 inlägg

  Blazermannen

  Medlem
  En av konkursförvaltarens uppgifter är att avyttra tillgångarna och fördela de slantar som kommer in till borgenärerna. Du kan bjuda en hundralapp för bilen så har lite samlats in till konkursboet genom att konkursförvaltaren har sålt en tillgång.
   
 13. Keiller
  Husägare · T-län · 1 320 inlägg

  Keiller

  Husägare
  Sätt ut din egen bil på Blocket. Billigt som fan så "rätt" köpare dyker upp. Förklara sen att din utannonserade bil är såld och tipsa om att det står två bilar i närheten som är gratis att hämta.

  Det finns alltid några mindre nogräknade personer som kan tänka sig att "återvinna" ett par gamla bilar utan krav på registreringsbevis eller annan dokumentation.
   
  • Laddar…
 14. T
  Medlem · Blekinge · 7 124 inlägg

  Thomas_Blekinge

  Medlem
  Och då lastar man de egna problemen till allmänheten. .
   
 15. slaskman
  Medlem · Skåne län · 1 014 inlägg

  slaskman

  Medlem
  Grannen här hade skrotbil utanför sitt hus, den stod där i ett par år. Plötsligt stod den på en affärs parkering 100 meter bort. Kvällen efter hör jag en vrålande motor, det var en hjullastare som dånade förbi med bilen på gafflarna och tillbaka med den på puckots uppfart. Det var lite kul...
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.