personstarthumb-up

TV-vägg/-hiss

14k läst  15 svar

 1. C
  Medlem Nivå 3
  ImageUploadedByByggahus.se1361214388.028222.jpg ImageUploadedByByggahus.se1361214403.700760.jpg ImageUploadedByByggahus.se1361214415.934149.jpg

  Nu är vi äntligen färdiga med vår TV-vägg/TV-hiss. Vi har sågat av väggen mellan trappan och vardagsrummet så att den blev ca 1m hög. Sedan byggde vi in TVn (samsung 8005, 55tum) i väggen och monterade den på en hiss från Lava. På framsidan har vi gjort tre fack för boxar mm och på kortsidan har vi ett fack för telefonen. Det var en hel del pyssel att få till allt bra men nu när det är färdigt är vi supernöjda.

  Sist jag skrev och bad om tips på hur vi skulle lösa "luckproblemet" var det en del som ville se film och foton när det var klart. Har lagt in en länk till videon som ligger på youtube och foton har jag bifogat.

  http://www.youtube.com/watch?v=j2x6C8BApqE
   
 2. D
  Medlem Nivå 7
  Helcoolt och jättesnyggt. (y)
   
 3. F
  Medlem Nivå 5
  Bra jobbat! En fråga bara, kommer TVn lite högt upp eller känns det lagom?
   
 4. AnneFi
  Medlem Nivå 9
  Oj! Jag vill ha! !
   
 5. anders07
  Medlem · Nivå 14
  Snyggt!

  Jag kan tipsa om att beställa TV-hiss grejer från England till bråkdelen av priserna här i Sverige. Det finns en del på http://amazon.co.uk/ och sen hittar man massor på http://ebay.co.uk/. Vad det gäller eBay, se till så det skeppas från ett EU land så du inte åker på moms och tullavgift!
  Vissa grejer skeppas direkt från Kina eller USA...
   
 6. R
  Medlem Nivå 7
  Snyggt!
  Ska kolla lite på http://amazon.co.uk/.
  Har tidigare handlat där (router, bits & CD skivor) utan problem till bra priser.
   
 7. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Snyggt. Rätt smutt med det där telefonfacket också. Basstationen står ju alltid och skräpar ivägen nånstans, och är ful. :)

  Kan du sätta in en bild med upphissad TV?
   
 8. T
  Medlem Nivå 13
  Lägg gärna upp byggbilder om du har. Så att man kan se hur alla delar sitter ihop och fungerar
   
 9. F
  Medlem Nivå 9
  Mycket snyggt! Själv nöjde jag mig med skjutdörrar, men det här är ju ännu bättre.
   
 10. C
  Medlem Nivå 3
  Njae asså vi har soffan ca 5m från TVn så vi tycker inte att det blir högt, var lite oroliga för det innan med men det känns som en bra höjd nu. Ska ta lite fler bilder och lägga in. Får se om de vänder på sig den här gången med men ska göra mitt bästa. Ska se om jag hittar bilder från byggandet. Jag vet att vi har det men ska hitta dem med :surprised:
  Vad gäller att köpa hissar från USA så vill jag bara varna för att de har 120V som standard och inte 230V som vi har. Kan vara att det inte är exakt 120V de ar men de har lägre än vad vi har iaf.
   
 11. anders07
  Medlem · Nivå 14
  Det är sant, men nu tipsade jag om att köpa från England eller annat EU land och där är det 220-240 volt som gäller...
   
 12. C
  Medlem Nivå 3
  Aha, sorry. Läste fel.
   
 13. nikasp
  Medlem Nivå 11
  Väldigt snyggt - men det där sista klonket tog ner helhetsintrycket en smula. Går det att bota med såna där gummitassar som man har i köksskåpen?
   
  brumbjorn gillar
 14. H
  Medlem Nivå 7
  Skulle bli lite tv tittande med en sådan skojig anordning. Upp och sen och ner och sen upp, ner igen - ni förstår...
  Sent from my Lumia 800 using Foroplex
   
 15. C
  Medlem Nivå 3
  Jo vi har köpt sånna gummitassar och de är ditsatta sedan jag la upp filmen. Vad jag själv hade önskat är attskrämma motorn lät mindre. När vi beställde hissen sa de att de jobbade på en tystare motor på Lava så vi avvaktade. När det sedan gått nästan ett år efter första kontakten och de fortfarande inte kommit med någon ny motor trots att de sa att den skulle ut på marknaden bara någon månad efter första kontakten så orkade vi inte vänta längre.
   

Hej där! så kan du också ställa frågor i forumet. :love: