Byggahus.se

TV på två ställen.

 1. B
  Medlem · 792 inlägg

  brevik

  Medlem
  Vi har Canal Digital via parabol idag med en digitalmottagare som följde med i paketet. Om vi vill kunna titta på TV på vår nedervåning samtidigt som vi tittar på TV på vår övervåning utan att behöva titta på samma kanaler vad behöver vi då för lösning?

  Fler paraboler?, annan digital mottagare (vilken?, märke?), fler abbonemang?, annat abbonemang, en till digital mottagare?, etc...

   
 2. C
  Medlem · Stockholm · 2 544 inlägg

  ClasseClas

  Medlem

  Re: TV på två ställen.

  Det är liknande pyssel med marksänd digital (Boxer); det räcker dock med en antenn. Numera finns det tvillingkort som ger en lägre kostnad än 2 vanliga abonnemang.
   
 3. D
  Medlem · 553 inlägg

  djpa

  Medlem

  Re: TV på två ställen.

  Stod inför samma problem nyss. Det blir som r.borgmaster skriver inte speciellt billigt oavsett tvillingabb. Vi köpte till en "modulator" samt en länk som omvandlade IR från fjärrisen till radiovåg så att man åtminstånde kunde styra dekodern från de båda våningarna.
  När barnen ser på TV hos oss så brukar vi köra städning samt planering inför morgondagen ändå. När vi äntligen har tid att se på TV har dom slaggat så den här lösningen funkar för oss. Modulatorn kostade c:a 800 och omvandlaren från IR till radio kostade c:a 900.
   
 4. M
  Medlem · 93 inlägg

  mr_pettersson

  Medlem

  Re: TV på två ställen.

  Alt1.
  Vissa satelitmottagare kan skicka tillbaka aktuell kanal till antenutgången och om då tv nr 2 ligger efter så kan man ta in kanalen.

  Alt2.
  Dra en scartkabel (el. annan bild och ljudkabel) från satelitmottagren till tv nr.2. Nackdelen är då att man får en ful kabel som kan var svår att dra men ger bra ljud och bild.

  Alt3.
  Sändare för trådlös ljud och bild. Den ger dock ingen vidare bild enl. min erfarenhet men i ett hus utan DECT-tfn, micro och wlan kanske de fungerar :)
   
 5. M
  Medlem · 415 inlägg

  Michailoff

  Medlem

  Re: TV på två ställen.

  Jag skaffade en boxer till vardagsrummet och en Viasatparabol som går till sovrummet. Då har vi alla alternativ till att se en kanal och spela in en annan. Har vi sedan en trådlös sändare/mottagare kan vi skicka iväg signalen till en tredja TV. Dyrt men kanon!
   
 6. M
  Moderator · Västernorrland · 11 185 inlägg

  Mats

  Moderator

  Re: TV på två ställen.

  Om du ska kunna se tvp olika kanaler samtidigt så krävs det antingen twin lnb plus en mottagare, abbonemang plus kablar.

  Eller ett helt satelitpaket till. Detta kan dock vara betydligt billigare än ovanstående beroende på att bolagen rabaterar detta.

  har man sen ett "rymmligt" samvete så kan det vara värt att söka på nätet efter en teknik som heter "card sharing" som går ut på att dela ett abb på flera mottagare.
   
 7. Y
  Medlem · Västra Götalands län · 4 363 inlägg

  yxis

  Medlem

  Re: TV på två ställen.

  ett tips är att TV3 och ZTV sänder fortfarande analogt, så de två kanalerna kan man få in med prylar som folk brukar kasta då och då, d.v.s. inga pengar alls. Det ger ju iaf lite fler möjligheter att kombinera kanalerna :)
   
 8. G
  Medlem · 71 inlägg

  GasGlad

  Medlem

  Re: TV på två ställen.

  Fungerar de fortfarande?
  Enligt Viasat så skulle de analoga sändningarna på TV3 och Ztv släckas i maj iår.
   
 9. Y
  Medlem · Västra Götalands län · 4 363 inlägg

  yxis

  Medlem

  Re: TV på två ställen.

  De håller inte vad de lovar, vilket jag är glad för :)

  Extra komiskt var att långt in i juli kom det texter förbirullandes som förkunnade att sändningarna slutar 24e maj eller nåt sånt. 24e maj 2005 eller vad? :)
   
 10. G
  Medlem · 71 inlägg

  GasGlad

  Medlem

  Re: TV på två ställen.

  ;D
  Själv så lämnade jag den analoga världen och min Amstrad 600 för 3 år sen.
  Har idag kabeltv plus två paraboler, dubbla satellitmottagare, mååånga kanaler
  och hrrrmm 7 tv-apparater.
   
 11. F
  Medlem · 96 inlägg

  FredrikB_Viby

  Medlem

  Re: TV på två ställen.

  Vi fick en ny faktura för analoga tv3 i september. I den stod det att de skulle "fortsätta sända" analogt.
  Ingen tidsangivelse alltså.

  /Fredrik
   
 12. O
  Medlem · 1 061 inlägg

  OLHA

  Medlem

  Re: TV på två ställen.

  Det finns flera lösningar som många har angett här.

  1 parabol, 2-4 parabolhuvuden. Dra ner det till en central som bör "åskskyddas". Dra rör därifrån till varje ställe Du vill ha TV samt till Stereo anläggningen.

  Titta även på dreambox, som kan programmeras så att den kan ta emot flera kanaler och distribuera flera kanaler. Det finns också olagliga program som gör att alla kanaler inklusive betalkanalerna blir gratis. Men det är inte lagligt, som sagt och egentligen småpengar att bråka om.

  Kommer flera sådana lösningar inom kort. Det viktigaste är om man bygger nytt, att dra ett antal extra rör till ställen som man tror sig behöva tv på. Dom nya tv-apparaterna kommer också med nätverkskoppling, mm uttag som Du vill ansluta till. TV:n blir en media- och informations presentatör.

  Vardagsrum, Projektor, sovrum, kök, badrum, stereo/hembio förstärkare samt datorn/servern.

  Då kan du lyssna på MP3 låtar var Du vill, CD, DVD, Radio, titta på egna filmer, semesterfotografierna, surfa via tv:n samt dom kanaler du vill och ringer det på dörren eller om larmet går, så ser Du vad som hänt eller vem det är på tv:n via kameran/-orna.

  Börja smått så blir det inte så dyrt men förbered för att kunna göra allt.

  A Solutions (www.crestron.se) heter ett av många företag som löser detta idag och det kommer att bli tillval bland kataloghusen inom kort. Det finns mkt kul att göra!
   
 13. M
  Medlem · 93 inlägg

  mr_pettersson

  Medlem

  Re: TV på två ställen.

  En multirumslösning som www.creestron.com (riktiga Crestron)säljer är en dyr investering och bör ske i samband med nybygga eller renovering för att kunna få det på ett snyggt sätt. Dessa system är inte heller anpassade för "hemmapulare" som oss.
   
 14. O
  Medlem · 1 061 inlägg

  OLHA

  Medlem

  Re: TV på två ställen.

  Det beror på. Bang Olufsen anses ju också vara något i överkant. Buss system för elen också. Men visst passar det bäst till nybyggnation eller renovering. Riktigt snyggt och smidigt blir det dock!

  Men Crestron.com är svindyrt. En hel del löser man nu med hjälp av microsofts nya plattform som dock har lite barnsjukdomar. (Har lite funderingar kring ett bolag som dels hanterar A/V sidan men även buss-system där användarvänligheten för att styra buss skall vara klart.)

  Billigare lösningar kan man få via flera andra leverantörer också. Det är vad Crestron.se handlar om Valmöjligheten.

  Men Crestron.com är sinnessjukt dyrt. Ungefär som att köpa Barco projektorer till hembio.

  Men visst är det kul!?!
   
 15. Y
  Medlem · Västra Götalands län · 4 363 inlägg

  yxis

  Medlem

  Re: TV på två ställen.

  Och framförallt brukar väl tv-utgångarna på de flesta grafikkort vara rätt dåliga jämfört med andra jämförbara tv/videokällor?

  Fast det beror förstås på vad man ska driva. Har man redan (S/X)VGA-ingång på sin projektor är det ju bättre att låta datorn hantera omskalning av upplösningar o.s.v. men med en vanlig tv utan vga-ingång eller liknande ger ofta en lös uppspelare bättre bild än datorns tv-utgång.

  Men visst finns det stora skillnader, nvidia-grafikkortet jag har nu är hästlängder bättre än ati-kortet jag körde på tidigare.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.