Hej
Är det någon som vet hur man mäter arbetstrycket efter en lång slang till kompressorn (ca 15 m). Alltså ute vid verktyget. Vid kompressorn ställer man ju ett arbetstryck på ca 6,5 bar. Efter slangen så kan trycket bli ganska dåligt om man t.ex använder en mutterdragare. Jag har sett nån mätare som visar det "riktiga" trycket samtidigt som mutterdragaren jobbar. Kommer inte ihåg vad det kallas. Eller brukar ni ha en tumregel och lägga till nån bar per meter slang ?
 
Inget som jag vet finns. Men om det är vanlig anslutningsslang till verktyget, kan den vara för tunn, blir tryckfall då. Enda sättet är nog en grövre slang för att få fram luftflödet ordenligt.
 
Vill du mäta så kan du ju sätta en manometer vid verktyget och titta på den samtidigt som du kör.
Men om du upplever att du får tryckfall så har du troligtvis det, och som tidigare skrivits så är ju lösningen helt enkelt en grövre slang till förbrukaren.
 
Du kan sätta en tryckregulator vid verktyget istället för kompressorn så får du bättre kontroll. Finns mindre som är utformade för att sitta vid verktyget. Används ofta för färgsprutor men borde fungera för andra verktyg som också är känsliga för rätt tryck.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.