Byggahus.se

Trasigt tak. Gamla rörgenomföringar

 1. niklasljung
  Medlem · 3 inlägg

  niklasljung

  Medlem
  Hej. Hur reparerar jag enklast/bäst detta. Nyss köpt hus och behövde ta bort gammal hyllor i tvättstugan. När de tagits bort synd detta...

  att limma på en skiva ovanför känns inte så snyggt. Att riva hela innertaket vill jag helst inte göra. Kan man reparera?

  På kaklet på ena bilden syns även limmade spånskiva rester mot kaklet. Finns det smart tips att få bort?

  bakgrunden till detta är att vv beredaren läcker och behöver bytas ut. Nu får inte plats där den gamla står så jag behöver ställa TT på TM ist för bredvid så nu VV beredare får plats oxå.
   
 2. sunnis
  Nybyggare · Hammarö · 804 inlägg

  sunnis

  Nybyggare
  Ja det är enkelt, såga ur det trasiga gipset som en rektangel, mät och gör en ny passande gipsbit. Pilla bakom en lämplig träbit som skruvtag i det befintliga gipset och den nya passbiten. Fasa av kanterna och spackla dit en remsa.

  Spackla ut och slipa slätt och måla hela taket.
   
 3. niklasljung
  Medlem · 3 inlägg

  niklasljung

  Medlem

  Tack, toppen, förlåt men, remsa vad för remsa? Skriv till mig som om jag är 5 tack :), jag är ganska händig o klarar det mesta bara jag vet hur jag ska göra för erfaren är jag inte
   
 4. niklasljung
  Medlem · 3 inlägg

  niklasljung

  Medlem
 5. sunnis
  Nybyggare · Hammarö · 804 inlägg

  sunnis

  Nybyggare
  Glasfiberresma eller pappremsa som man har till gipskarvar.

  Ett annat tricks jag har sett som jag tror är smart är att skära ut en större rektangel typ 10cm större i längd och bredd, sedan vända på den och skära rätt storlek på baksidan och sedan pilla loss bitarna så att man behåller pappen på framsidan så att den lappar över när man skruva dit den. Så kan man spackla ihop det, skruva och torka och sedan spackla ut och slipa så slipper man remsor.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.