Byggahus.se

Trall luter utåt, hur bygger jag väggen?

 1. S
  Medlem · Malmö · 3 800 inlägg

  snowjim

  Medlem
  Hej,

  Jag har ett hus med uterum och uteplats, båda har trall som ligger på samma marksten. Markstenen(och trallen) lutar kraftigt utåt, skillnaden är ca 6-7 cm. Nu ska väggen(med skjutdörrar) som delar uterum från uteplats byggas om och då är frågan om den ska vägas upp så att den är i lod? Förra väggen var inte i lod. Nackdelen med att loda är att det blir en tydlig tröskel med skenor som sticker upp ovanför trallnivån. Nackdelen meda att inte loda är att det blir svårt att hitta prefekta vinkel för skjutdörrar kontra väggar, lätt att det blir glipor.

  Vad har prxis?
   
 2. J
  Medlem · 15 inlägg

  Johanhe

  Medlem
  Varför inte lyfta och palla upp det? Mvh
   
  • Laddar…
 3. S
  Medlem · Malmö · 3 800 inlägg

  snowjim

  Medlem
  Ja, det blev till att bygga väggen i lod och sen längre fram får vi titta på att lyfta trallen. Just nu ligger dessutom reglarna direkt mot betong plattor istället för mot takpap vilket inte är något vidare bra.
   
 4. Dowser4711
  Renoverare · Trosa · 1 175 inlägg

  Dowser4711

  Renoverare
  Dessutom, om du inte hade satt väggarna i lod hade du fått självstängande eller öppnande dörrar, med rätt rejäl kraft med en sådan lutning.
   
 5. J
  Medlem · 15 inlägg

  Johanhe

  Medlem
  Är väggen redan byggd? isåfall ska du inte höja trallen, väggen blir då sned. Mvj
   
 6. Dowser4711
  Renoverare · Trosa · 1 175 inlägg

  Dowser4711

  Renoverare
  Jag *förutsätter* att TS menar att de även ska göra om väggarna då så att de hamnar i lod även efter lyftet av trallen, även om det låter som ett så bökigt projekt att det hamnar på den där permanenta "nån gång i framtiden" listan...
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.