Träslag till uteplats

6k läst  7 svar

 1. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 20
  Vi ska bygga ett trädäck nu i sommar. Vi kommer att sätta in en fönsterdörr/pardörr på baksidan av huset (placering mellan de båda fönster som finns där) och därifrån ska man gå ner två trappsteg till uteplatsen. Vi har en pool som är placerad ca 5 meter från huset. Vi ska byta poolkanten som är utsliten idag och hade tänkt att den skulle vara av samma träslag som trädäcket.

  Vilket träslag rekommenderar du?

  Som du ser på bilden är huset vitt. Det enda träslag som finns i övrigt på huset är ytterdörren som är av ek, men den är ju på framsidan av huset. Våra utemöbler är av teak.

  [​IMG]
   
 2. Calle Posse
  Arkitekt Nivå 3
  Hej!
  Om det ar ett tradack som skall vara en poolterrass sa behover det vara extra fuktbestandigt. Jag skulle rekomendera ett hardwood som t ex, ipè. Ett mycket vackert traslag som ar valdigt taligt. Det ar ett relativt dyrt alternativ, men det finns billigare varianter som ocksa ger bra bestandighet mot fukt och darfor lampar sig till bryggor och dyligt, larktra ar ett sadant.
   
 3. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 20
  Hittar inte ipé någonstans nu när jag söker. Är det något som liknar Kirai?
   
 4. Calle Posse
  Arkitekt Nivå 3
 5. C
  Medlem Nivå 6
  Ipé är så hårt att man måste förborra varje skruv.
   
 6. Calle Posse
  Arkitekt Nivå 3
  Ja, med specialstal som kostar nagra hundra.
   
 7. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 20
  Men det låter som träslag som azabé eller kirai. Menar du att du tycker att ipé passar bättre till huset för att det är mörkt, eller bara att du rekommenderar ett hårt träslag? Vi tycker nämligen att ipé är lite för mörkt för vår smak.
   
 8. Calle Posse
  Arkitekt Nivå 3
  Da gar ju azabe eller kirai alldeles utmarkt. Kirai ar riktigt bra, och nagot ljusare an ipè. Azabe har jag inte jobbat med.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: