Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Träreglar på sand?

 1. samedgecombe
  Medlem · 12 inlägg

  samedgecombe

  Medlem
  Hej,
  Håller på att riva ut och upp köket. Har rivit två av fyra gipsväggar och upptäcker att de horisontella regler till väggen ligger längst ner under golvet. Har rivet en del av golvet och det består av 19 mm undergolv, 90 mm cellplastskiva, 90 mm fiberisolering och sedan sand. Huset har krypgrund i botten men just den här delen har sand som trossbotten. Kan vi bygger upp ett golv av träreglar (typ 45x195) utan att gräva ut all sand? Antar att vi måste sätta in nya horisontella regler i jämn höjd med undergolvet. Vi ska ta i proffs men jag vill göra underarbetet så lätt som möjligt för dem. Hur hade ni gjort?

  (Golvet i köket (liksom i övriga delar av huset) låter när man går på den så jag tänker att limma och skruva 22 mm golvspån mot träreglarna kommer dels att stabilisera golvet och gör att vi blir av med ljudet. Vill helst inte gjuta betong pga kostnaden och att det tar för lång tid att härda. )

  Bifoga två bilder, ett där man ser fiberisoleringen som ligger under cellplasten, och en bild på sanden i ett av hörnen.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_5470.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_5469 2.jpg


  Enligt grannen så ligger det inga träreglar i dagsläget.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.