Byggahus.se

Trädgård för hälsan

412 läst  3 svar

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
  Det är sedan länge bevisat att tillgången till trädgård och grönområden gör att vi upplever mindre stress och mår bättre. När du utformar din egen trädgård är det viktigaste att du känner efter vad du behöver och vill ha.


  Du kan läsa artikeln här: Trädgård för hälsan
   
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Hälsosamt för dig själv är att göra det bra för någon annan. Helt osjälviskt. Det kan räcka med att ta hand om en blomma. Men du kan också ta hand om de djur som du faktiskt delar trädgård med.

  Humlor, bin och andra insekter låter trivsamt.. Somliga blommor lockar extra många fjärilar. De ger dig chansen att älska blommorna av ännu ett skäl. Testa rosenstav!

  Ekot av en arbetande hackspett eller kuttrande duvor väcker också känslor. Men då får du se till att de här vännerna ska trivas lika bra som du själv.

  Igelkottar kräver sitt för att sova gott när det är vinter. Ekorrar byter bara päls. Om du har prisbelönta hydrangeor är det en mäktig känsla att försonas med - ett hungrigt rådjur...
   
  • Svara
 3. E
  Anonym
  Skrivet av: Margret

  Jag planterar Löjtnanshjärtan varje år de vill sig inte alls. I vilket väderstreck är bäst att plantera i? Vilken slags jord är den bästa för dessa? Hur många olika sorter av Löjtnanshjärtan finns det?
   
  • Svara
 4. E
  Anonym
  Skrivet av: stjärnflickan

  Margret, vilken sorts jord har du planterat? Löjtnantshjärta vill gärna ha soligt-halvskuggigt och fuktighetshållande jord. De vissnar ner efter blomningen i juni så det är bra att plantera något annat bredvid som gömmer det vissna bladverket. Det finns flera sorters löjtnantshjärta (som numera heter Lamprocapnos spectabilis istället för Dicentra spectabilis), bl.a. det vanliga rosa, vita 'Alba', rödblommiga 'Valentin' och gulbladiga 'Gold Heart'. Lycka till!
   
  • Svara
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka