Byggahus.se

Trädfällning kostnad och tips

 1. Peter2400
  Medlem · Västkusten · 5 163 inlägg

  Peter2400

  Medlem
  Vad är det som motiverar dessa fantastiska timpriser?
  1000-2000:-/h, en snickare får väl vara glad för 500:-/h?
   
  • Laddar…
 2. Claes Sörmland
  Medlem · Sörmland och stan · 8 226 inlägg

  Claes Sörmland

  Medlem
  Samma som hantverkare med egen liten firma: Moms och skatt. Och man vill leva ett trevligt medelklassliv med villa, barn och vovve trots att man inte lyckas få full beläggning för en 40 h arbetsvecka och hustrun jobbar deltid.

  Snickaren kan fakturera mindre per timme när jobben löper över en längre tid. Men ska du ha hjälp av halv dag så stiger priset brant.
   
  • Laddar…
 3. A
  Husägare · Kalmar Län · 12 592 inlägg

  AndersS

  Husägare
  Tar du ned träd bit för bit är man oftast två personer en som sågar och den andra styr och firar ned, så du får nog räkna två personer med specialkunskap ofta arborist. Tar du olika formar av andra konsulter och inte inte enbart hantverkare så....... Redan för 15 år sedan tog vi inom min verksamhet mellan 700-1500:-/tim beroende av specialistkompetens.
  Kan du använda maskin så har man en speciallastbil med kran/bom som kan nå långt vissa uppemot 25-30 m och sedan en container monterat. Och efterfrågan styr också pris.
   
  • Laddar…
 4. CalleCalle
  Husägare · 9 inlägg

  CalleCalle

  Husägare
  Allt du beskriver känner antagligen firman till om de verkar i närområdet, vilket skapar möjligheter för denna att ta bra betalt. Som AndersS skriver i inlägg #18 styr efterfrågan priset. Man vill inte ge sig förrän man uttömt alla möjligheter till att få ett bra pris.

  Spännande det du skrivet Anna_H, att till och med få betalt för sina träd. En bekant till mig svamlade något om det när jag pratade om mina träd, men jag tänkte att det är nog hörsägen. Brukar ofta vara en bekant i dessa historier ;). Skämt åsido köper jag absolut att det kan vara möjligt under rätt förhållanden, men att normalfallet på villatomter är att ägaren får betala en slant. Tack för ditt inlägg!

  Offerter man tagit in för andra arbeten har varierat kraftigt för samma jobb. Det gäller att vara om sig och kring sig. Informationsövertag ska inte underskattas!:seenoevil:
   
 5. Anna_H
  Husägare · Värmland · 10 841 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Du kan få namn och telefonnummer om du vill. Namnet kan jag skriva direkt, det är rätt vanligt, Inger Andersson heter hon, hennes pappa var jordbrukare, så hon har ju kontakter. Det var rätt många år sedan, så det är ju inte säkert dock att samma köpare finns kvar.

  Hon har stor plan tomt, där det gick att köra rakt in med maskiner och avverka allt på typ en kvart.
   
 6. A
  Medlem · södermanland · 25 inlägg

  amaelamin

  Medlem
  @CalleCalle Får man fråga vart i landet det rör sig om?
   
 7. A
  Husägare · Kalmar Län · 12 592 inlägg

  AndersS

  Husägare
  Det är nog lite olika med att betala för det som tas ned på villatomter. Sågverk brukar kunna neka timmer från vanliga villatomter pga av risken för spik, etc. Däremot så finns det ju värde utifrån ved
  Sedan är det nog så att man bara vill bli av med det och ser inget värde. Och att bara ta hand om grenar/kvist efter träd är ett hyfsat stort arbete i en villaträdgård.
   
 8. E
  Medlem · 320 inlägg

  Evamag

  Medlem
  De som fakturerar under 10.000 inkl Mims för ett uppdrag som kräver två man för en heldag plus framkörning kan man fundera över deras skattelojalitet.

  500 kr plus moms x 8 timmar plus framkörning
  Inte under 10000 kronor. Står träden dessutom extra besvärligt till och det krävs specialist kunnande och rätt försäkring så pratar vi säkert om 15.000
   
 9. richardtenggren
  Självbyggare · Gävle · 3 794 inlägg

  richardtenggren

  Självbyggare
  Det finns firmor som kör med lastbilskran och skördaraggregat för att plocka ner träd, rätt smart :)
   
  • Laddar…
 10. CalleCalle
  Husägare · 9 inlägg

  CalleCalle

  Husägare
  Ja det får man. Det rör sig i detta fall om Stockholmsområdet.

  Om du tror att personen/firman är verksam i Stockholmsområdet tar jag gärna kontaktuppgifter. Det kan inte skada. Skicka gärna pm eller vad vi kallar det på detta forum.

  Tror du att det går att sälja ved som privatperson. Alltså färdigklyvd, exempelvis björkved? Gamla, stora kubbar ser man inte sällan på begagnatsajter gratis mot avhämtning.
   
 11. R
  Bannad · 3 605 inlägg
  Snacka med trädfällning24 dom är bra och klipper trän uppifrån
   
  • Laddar…
 12. A
  Husägare · Kalmar Län · 12 592 inlägg

  AndersS

  Husägare
  Allt går att sälja till rätt pris men påverkas otroligt mycket av var du bor;) Det som sålts av det jag huggit har dock varit i 3m längder, men priset man får ger mycket dålig timlön när bränslekostnad för såg och fordon har betalats samt slitage på utrustning, mera som del av skogsskötsel som måste göras.
  En bekant har sålt paketerad ved och julgranar till ett "ställe" som gett honom lite extra semesterpengar men då pratar vi några hundra vedpaket och lika mycket granar.
   
  • Laddar…
 13. Anna_H
  Husägare · Värmland · 10 841 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Synnerligen tveksamt eftersom han håller till Karlstadstrakten, tror att den lägre kostnaden äts upp med råge av reseersättningen.
   
 14. L
  Medlem · Stockholm · 136 inlägg

  lingonlingon

  Medlem
  Spontant skulle jag säga att det är en heldags arbete. Man sektionsfäller träden om det behövs.
  runt 12000kr sen förvinner 6000kr i med hjälp av rut-avdraget förutsatt att du har förutsättnignarna för det.

  Prisuppgift kan du enkelt få genom att ta lite mer bilder och maila.
  Min bror är trädfällare och jobbar i stockholmsområdet.
  http://www.tradexperten.se annars är det bara att Google trädfällning och be lite olika firmor komma med prisförslag. Det gör dom i de allra flesta fall helt gratis
   
  • Laddar…
 15. CalleCalle
  Husägare · 9 inlägg

  CalleCalle

  Husägare
  T
  Tack! Jag har fått en bra prisbild nu från alla Byggahusare. :)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.