Totalrenovering av 140 m2 hus i Södermanland

22k läst  44 svar

 1. C
  Medlem Nivå 8
  Jo det går ju att ansluta fasad luftspalten med spalten i taket. Men måste ju få ut de på nått vis uppe i taknocken?
   
 2. C
  Medlem Nivå 8
  Jobbat lite i helgen med att gjuta fundament till grindstolparna. Har lånat betongblandaren och vill ju lämna tillbaka denna därav gjorde jag detta nu.
  Annars så har vi fått upp det mesta av panelen på utbyggnaden. Samt så har jag donat med takfötterna då jag vill ha samma panel där som på väggen.
  DSC_0233[1].jpg
  Det ska ju till några fler hål för fönster. Men det går ju fortast att helpanela och kapa ut sen. Men det blir ju då endel spill därav blev det lite blandat.
  DSC_0234[1].jpg
  DSC_0236[1].jpg
  Var även tvungen att fixa till en till postlåda då vi måste ha 1 på varje sida av vägen.- Får posten i 1 och tidningen i 1.
  Samma profiler användes som till takfötterna
  DSC_0235[1].jpg

  Hur får man bort en bild som man inte vill ha med?
   
  Redigerat 25 aug 2014 08:14
 3. C
  Medlem Nivå 8
  Jahaopp då va det ett tag sen man uppdaterade här då. Har tyvärr inte hänt jätte mkt varit sjuk å lite sånt krafs. Och några helger har rykt då jag va tvungen att jobba lite med min firma också. Så lekt lite klätterapa och sektionsfällt träd.

  Vi har fått låna en lastmaskin som jag flyttat lite grus med och när vi ändå hade den så fixade jag till en grusplan framför huset. Detta tog ju tyvärr lite av tiden då jag egentligen skall hålla på med badrummet på ovanvåningen. Ja jag har börjat med det nu. Insåg att det inte gick att hålla på och bygga runt toaletten som finns i den nya utbyggnaden.
  Så nytt avlopp har dragits till den toaletten (gick ju på utsidan av huset förut) Nya vatten rör (combipex) och så har allt rivits ut gamla spånskivor i golvet gammal tapet rivits ner. Sen dit med nytt golvspån isolerat uäggen mot utsidan där jag dragit avloppsrör och vatten rör till toalett och handfat.
  Sen på med gips. Efter mkt efterforskande så hittade vi en väv som man målar på som är godkänd för badrum och även i duschen. Bakom detta fick man ha vanligt gips med kartong. Så nu är det gipsat och spacklingen pågår.
  Ja har ju även dragit ny el till badrummet och till intilliggande rum. Ikäll blir det slipning sen primning av golv. Armering och sen dit med elgolvvärme.

  Nu börjar de ju bli mörkt ute så skulle behöva få till lite belysning ute i trädgården och läns med grusplan och gång till bilar osv. Suck man kan bara inte hålla på med 1 sak i taget.
  Skulle också vilja få klart grindstolparna fdå det sall sitta lyse i dessa samt så måste vi lämna tillbaka cementblandaren som vi lånat. Vad går fortast och blir bäst? Mura med leca sen putsa eller helgjuta? Blir en volym av ca 0,25m3 per stolpe. Skulle ju ha gjort dem större så kunde man tagit ut en betongbil. haha
   
 4. C
  Medlem Nivå 8

  Lite virtuella bilder

  badrum.jpg
   
 5. M
  Medlem Nivå 2
  mura går fortast och gjuta blir bäst, så det är bara att välja :)
   
 6. C
  Medlem Nivå 8
  Haha ja det är väl så. Ska ju ha grindar hängandes i dem så vet inte om leca håller för detta
   
 7. M
  Medlem Nivå 2
  Storlek på grindar?
  Trä eller metall-grindar?
  Lång eller tung grind, välj gjutet
  oavsett svaren på ovanstående frågor skulle jag gjuta om man ska hänga annat än julgranspynt i den ;)
   
 8. C
  Medlem Nivå 8
  Bredden på grinden är ca 5m dvs 2 st 2,5 m grind. Sort vet jag inte än om det blir trä eller järn. Men kanske bäst att gjuta dem. Då vet man ju att de håller i alla fall
   
  • Laddar…
 9. C
  Medlem Nivå 8
  Tänkte jag skulle uppdatera här lite är inte såbra pådet.
  Bygget löper på. Vi har nu blivit nästan klara med badruppet på överplan. Ska bifoga lite bilder senare.
  Pelaren ärockså gjuten blev ok ficl lite kvinnliga former då jag klantade mig lite med formen men de rörde sig bara om nån cm och funderar ju ändå på att putsa den nästa år. Så att den får en ruffare yta Kallas det rappad uta tro? Kallas nog stänkputs aja senare bekymmer :)
  http://www.brukspecialisten.se/kunskap/puts/
   
  Redigerat 27 okt 2014 07:13
 10. C
  Medlem Nivå 8
  Kanske skulle skriva också att jag nu dragit nya avloppsrör från toaletten på övervåningen ner genom köket och knackat bort gamla betongrör som det förra systemet var inkopplat i. Va ju plaströr från utsidan av huset till pumpbrunn. Men blandat under huset men plast rör cementrör och även gjutjärn. Och detta anmärkte anticimex på när vi köpte huset, Så nu är den ena delen utbytt till plast rakt igenom i alla fall.
   
 11. C
  Medlem Nivå 8

  Lite uppdatering

  ]ag är väldigt dålig på att uppdatera min tråd här.
  Vad har hänt sen sist.
  Ja vi har konverterat om huset från direktverkande el till bergvärme ( hade ju en tråd ang det och problem med att priset översteg offerten)
  Så nu har vi vattenburen värme i hela huset.
  Vårens projekt har varit att bygga veranda,. Den gamla borde ju synas på nån tidigare bild
  Bifogar lite bilder. Har även gjutit den andra grindstolpen nu. Samt bytt altandörr.

  P1010050.jpg P1010051.jpg P1010052.jpg P1010053.jpg P1010054.jpg
   
  • Laddar…
 12. C
  Medlem Nivå 8
  Kom ju även på att jag rivit den gamla toaletten och renoverat klart den lilla på ovanvåningen får fixa bilder på det senare
   
 13. C
  Medlem Nivå 8
 14. D
  Medlem · Nivå 6
  Sista bilderna funkar inte.
   
 15. M
  Medlem Nivå 2
  Falsade du taket själv?
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: