Byggahus.se

torskställning á la torkskåpsinredning

 1. L
  Medlem · Västra Götaland · 1 062 inlägg

  Lane

  Medlem
  Vi ska i tvättstugan bygga en torkställning på väggen. Det finns ju mängder av torkställningar med pinnarna parallellt med väggen men vi skulle vilja ha en lösning med pinnarna ut från väggen dvs, som i ett traditionellt torkskåp.

  Har lite funderingar på att lösa detta med Elfa, de har ju byxhängare i både 45 och 60. Det som är lite tråkigt är att vi med denna lösning inte kan utnyttja den plats vi har optimalt.

  http://se.elfa.com/site/sv/swe/produkter/classic/hangsystem/byxhangare-60#

  Elfa har också ett traditionellt torkställ men av någon anledning är denna 64 bred och passar därmed inte på samma skenor som byxhållaren vilket är lite störigt om man skulle vilja kunna byta mellan lösningarna. Det hade ju annars varit fint, en lösning för kläder/galgar och en lösning för långa dukar och gardiner

  http://se.elfa.com/site/sv/swe/produkter/classic/ovrig-forvaring-/tvattstuga#.UyXIx85LDTU

  Men är det någon som sett något alternativ eller löst det på annat sätt eller som vill och kan komma med lite idéer och input?

  Edit: Ang Elfasystemet. Ser nu att Elfa har hängskenor som monteras på bärlist. Går dessa därmed att skjuta i sidled eller skruvar man fast dem med? För annars fungerar det ju att ha både 64 cm och 60 mellan beroende på vilken ställning man har uppe. Om man måste fästa dem i väggen så kanske någon har en smart lösning på hur man skulle kunna variera en skena mellan två fasta mått?
   
  Redigerat 16 mar 2014 17:27
 2. D
  Medlem · Västra Götaland · 470 inlägg

  Davidw

  Medlem
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.