Torpar/krypgrund På Berg

3k läst  1 svar

 1. M
  Medlem Nivå 4
  Vi tittar på en tomt med en stor bergknalle just där man måste placera huset. Vi har fått ett ca pris på 300' om vi spränger o fyller upp tomten med de befintliga massorna. Helst hade jag bara velat planspränga där huset ska ligga, bygga altan o ha gräsmattan nedanför huset. Givetvis måste det man spränger bort läggas på en del av tomten men att fylla upp hela den låter onödigt. :confused:

  Vi har tittat på flera olika prefab hus både med gjuten platta o såkallad torpar/krypgrund. Nu har jag pratat med en modulhusmontör idag o han sa att det är bra att planspränga o sen placera torpargrunden på berg. I och med att det är negativt fall mot huset från berget bakom så spränger man en ränna så att vattnet leds den vägen. På så sätt borde torpargrunden kunna vara ett bättre alternativ på den bergiga tomt vi tittar på nu än ett hus med platta. Någon som kan mer om detta?? Annars känns det ju som om man skulle våga slå till!! :rolleyes:
   
 2. H
  Medlem Nivå 1
  Hej,

  Att döma av din beskrivning av den blivande topografin, är en torpagrund att rekomendera.Finns ingen anledning att betala extra pengar för att gjuta en platta. Detta blir en ren ekonomisk avvägning då även plattan står sig väl rent byggmässigt. Fortsättningsvis ska man vara medveten om att bortforsling av sprängmasssor blir snabbt mycket dyrt, kan man istället utnyttja dem till att "plana ut" och gjuta istället är det kanske i slutändan ändå mer ekonomiskt.

  Mvh
  HELLAS
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: