Torkskåp istället för torktumlare i nyproduktion går ej??

2k läst  4 svar

 1. J
  Medlem · Nivå 8
  Ansvarig inom ett mellanstort fastighets- och byggbolag uttryckte att -"Ersätta torktumlare med torkskåp i nyproduktion går tyvärr inte p.g.a. fastighetens energibalans inte skulle komma att godkännas". Kan detta stämma? Några nya BBR-regler? Avser nyproduktion av några små flerfamiljshus med ca 12 lgh i varje. Planerat uppvärmningssystem fjärrvärme och 110kWh/år och m2.

  Torkskåp används ofta för att bara hänga upp tvätt som sedan får torka till nästa dag... Torktumlaren drar mycket energi och det blir lite varmare i rummet än med ett torkskåp på högsta effekt. Torkskåpet tar dock längre tid på sig att värma bort fukten, men det är inte så ofta de används så.
   
 2. Göran.W
  Verktygstokig Nivå 11
 3. P
  Medlem Nivå 10
 4. J
  Medlem · Nivå 8
  Tack för tipsen. Inte undra på att det byggprojektet slirar en hel del... TM och TT är inte placerade som tvättpelare utan bredvid varandra, alltså inget problem att få plats med vanligt torkskåp och inga nya regler förhindrar detta. Torkskåp med avfuktare är ju en intressant nyhet, synd att de är så dyra ännu.
   
 5. Göran.W
  Verktygstokig Nivå 11
  Torkskåp med avfuktare är ingen direkt nyhet för dom har funnits i många år problemet är nog snare att dom kan ta bra betalt för skriver man drar 1\3 el jämfört med tork tumlare köper folk det för att spara energi utan att tänka på hur många kw el dom får för pris skillnaden.
   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: