Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Toalett till fritidshus-hjälp!!!

 1. N
  Medlem · Skåne · 25 inlägg

  Nakamura

  Medlem
  Hej,

  Vi håller på att renovera vårt fritidshus och har äntligen bestämt oss för en avloppslösning med slamavskiljare+infiltreringsbädd för BDT-vatten men kan inte bestämma oss för toalett. Valet står mellan torrtoa och vaccumtoalett. Är det någon som har erfarenheter kring dessa och vad rekommenderar ni? Vi vill ha det så underhållsfritt och vattensnålt som möjligt. Förbränningstoalett är inget alternativ då vi anser att de är energitjuvar. Jag har läst om toaletten Compostera, är det någon som har erfarenhet av denna?

  Tack!
   
 2. joflopp
  Medlem · Västra Götaland · 2 575 inlägg

  joflopp

  Medlem
  Använder Separett i vår stuga och det funkar bra för oss. Dock blir den ju inte supersnål på vatten om man använder deras ejektortank för urinspridning. Åtta liter vatten mixas upp med en liter urin.

  Vakuumtoaletter finns det väl egentligen två leverantörer av på den svenska marknaden, om man inte räknar med Fanns variant. Oavsett så är de hyfsat kostsamma i inköp och anläggning men otroligt vattensnåla och avfallet går att röta till biogas om er kommun nu pysslar med sådant. En tank om tre kubikmeter skulle jag gissa att ni får tömma vartannat år, kanske mer sällan beroende på belastning. Vissa kommuner kräver dock minst en tömning per år.
   
  • Laddar…
 3. G
  Bannad · Stockholm · 13 inlägg

  gingiskahn

  Bannad
  Hej, ni är välkomna att besöka oss och se själva vad CompostEra är och hur det fungerar
  http://www.temahalsa.se/unik-toalett-vill-bryta-wc-trenden/
  på Facebook https://www.facebook.com/composterasanitation
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.