Byggahus.se

Tjänstledighet vid husbygge utan att tappa förskoleplats

 1. BiFuel
  Medlem · Jönköpings län · 2 535 inlägg

  BiFuel

  Medlem
  Hur kan det vara det? Vi har inga andra telefonnummer på jobbet utöver mobilen. När senast fanns fasta telefoner på jobbet?
   
 2. Rickard.
  Medlem · Riktiga Norrland · 4 998 inlägg

  Rickard.Premiumikon: Trä

  Medlem
  Det är väl ändå inte förskolans ansvar att lösa kontakten vid händelse eller sjukdom utan det får man helt enkelt lösa tillsammans så det funkar. Givetvis måste inte allt ske på 10 minuter men inom rimlig tid, ett möte är knappast ok anledning för att inte hämta ett magsjuka barn.
   
 3. P
  Medlem · 4 434 inlägg
  Jo min fru jobbar som förskollärare och har den extra utmaningen med läkarbarn.
  En förskola SKA kunna nå en förälder vid akut sjukdom hos deras barn och direkt hämtning.
  Utmaningen med läkare har man löst med att förskolan fått telefonnummer till berörda läkares sekreterare.
  En förskola är ingen plats för sjuka barn och inträffar tex vinterkräksjukan eller hög feber ska barnet direkt hem!
   
 4. O
  Medlem · 129 inlägg

  OskarL

  Medlem
  Jag förespråkar att prata med förskolan. Men... En lösning är att du pluggar. Typ nybörjarkurs i programering utan fysiska träffar, just sayin.
  Då har du rätt att ha barnen på förskolan.
   
 5. K
  Medlem · Västerbotten · 1 969 inlägg

  Krille4

  Medlem
  Eller också kanske man inte ska räkna med att samhället ska bekosta förskola á 150 000 kr per barn och år om gör ett aktivt val att själv bygga ett hus?

  Finns många saker i livet man får avstå från eller lösa på annat sätt när man har barn.

  /Krille
   
 6. K
  Medlem · Västerbotten · 1 969 inlägg

  Krille4

  Medlem
  I många områden är det ont om platser i förskolan och många föräldrar får åka långa omvägar varje dag för att hämta/lämna på förskolor i andra områden. Finns en viss risk att någon av de föräldrarna blir "missnöjda" och pratar med kommunen/förskolan om de upptäcker att någon utnyttjar systemet.

  /Krille
   
 7. F
  Byggnovis · 1 621 inlägg

  frasen_36

  Byggnovis
  1. Ja
  2. Ja
  3. Ja
   
 8. C
  Medlem · 51 inlägg

  Cjnilsson2

  Medlem
  Man får väl lämna barnen ett antal timmar i veckan fast man inte jobbar? Isåfall borde man inte mista platsen så länge barnen är på förskolan dessa timmarna.
   
 9. P
  Medlem · 263 inlägg

  Pligg85

  Medlem
  Det är nog mer brist på att bostäder.

  Sen finns det ju de som förväntar sig att andra ska fixa fram både bostäder och arbetstillfällen utan att behöva göra något själv.

  Alla lyckönskningar till de som bygger och håller Sverige igång.
   
 10. J
  Husägare · Stockholm · 544 inlägg

  Jerald Stuartson

  Husägare
  Du behöver uppge för arbetsgivaren varför du vill vara tjänstledig. Det kan vara för studier eller att t.ex. starta eget. Studier har du rätt till, det andra vet jag ej.
   
 11. O
  Renoveringsnovis · Skåne · 2 240 inlägg

  olofh

  Renoveringsnovis
  dom ringer till min mobil så klart. Var många år sen jag lämnade ut andra kontaktuppgifter. Dessutom finns det inga fasta telefoner kvar på min arbetsplats
   
 12. tensiden
  Husägare · Sydöstra · 2 480 inlägg

  tensiden

  Husägare
  Man kan också vara tjänstledig för att bygga hus. OM arbetsgivaren går med på det. Finns inget som hindrar utöver arbetsgivarens goda vilja vad jag vet.
   
 13. HogeN
  Lösvirkesbyggare · Österbotten · 792 inlägg

  HogeN

  Lösvirkesbyggare
  Ser det har hakat uppsig på den barnpedagoiskabiten vi kan säga såhär

  förälder är ledig men i "jobb" för att bygga upp en framtida säker miljö för barnet medans barn är på förskolan lär sig grunder i att samarbeta i grupp och vett och etikett

  sist jag läste biologi så behöver man vara 2parter för att göra barn.. så om en förälder bygger så kan man gissa den andra jobbar och för/hämtar och rycker ut när det är nödläge


  MEDANS många vet om scenarios Där en förälderna är hemma med nyfödd men endå den andra 1-2åringen på dagis för det betalat för platsen

  elr kommer hem efter en halvdag jobb 10.00-1200tiden handlar mat har egna tiden medans barnet är fullttid på dagis 1600-1700 och sen när hämtar säger barnet "måsta jag gå lägga mig genast när vi kommer hem"
   
 14. Thomas Nordlinder
  Husägare · Skövde · 80 inlägg

  Thomas Nordlinder

  Husägare
  Mitt tips är att inte berätta. och lämna som vanligt . Vi skulle gräva avlopp här hemma. Anlitade en firma som gjorde jobbet. Var utan vatten och avlopp i 24 timmar. Och jag skulle vara med och vara spadman åt grävaren. Tänkte vara ärlig då sambon jobbade. Ställde frågan och förklarade på förskolan om läget. Fick inte lämna. För det var inte deras bekymmer. För jag var ledig. Så de var bara att ta med 2,5 åring i arbetet
   
 15. mexitegel
  Allvetare · Västra Götaland · 17 673 inlägg

  mexitegel

  Allvetare
  Ta och läs på innan du postar rena felaktigheter. Vårdnadshavare med nyfödda har rätt att syskon vistas på förskolan under begränsade tider.

  Att utnyttja en förskoleplats för egen vinning som TS tänker sig är ju inte rätt någonstans alldeles oavsett om man döljer det genom egen firma eller inte, men alla har vi olika moral.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.