Byggahus.se

Tips på hörselkåpor du är nöjd med?

 1. F
  Medlem · Nivå 14
  Jag kör peltor men trycker inte att de dämpar tillräckligt. Om jag ska köra högljudda maskiner längre tid kompletterar jag därför med plugg under för att få dämpning och ljuduppspelning.

  Det skulle aldrig falla mig in att köra med mina vanliga brusreducerande over-ear-lurar avsedda för musik i flygplan.

  Finns det någon blåtandskåpa på marknaden som dämpar i klass med optime 3 eller motsvarande?
   
 2. Z
  Medlem Nivå 5
  Jag kör som dom flesta andra Peltor ws alert XP på jobbet och är galet nöjd med dom! Använder sällan medhörningen då jag jobbar ensam och med podd i lurarna. Har absolut inget att klaga på.

  Fick ett par zekler, vet ej modell men motsvarigheten till ws alert xp som jag skulle ha hemma i garaget. Det var dom sämsta lurarna jag testat.. dom hade stenhårda öronkuddar, satt inte alls bra och man kom åt vridknapparna hela tiden så den sänkte/höjde.. bytte kanal osv..

  Nu har jag Peltor både hemma och på jobbet :cool:
   
 3. richardtenggren
  Medlem · Nivå 16
  Nackdelen med XP är att det inte går pausa via knapp när frun eller någon granne vill konversera :p
   
 4. G
  Medlem Nivå 9
  Bara att låtsas om att du inte hör dem och arbeta vidare? :D
   
  • Laddar…
 5. Johannes Carlsson
  Medlem · Nivå 20
  Jag kör mina BT in ear lurar (Jabra Elite 75T) när jag vill ha musik och det räcker med låg dämpning, sen åker ett par enkla hörselkåpor över när det ska brölas. Funkar utmärkt för mig som hobbyfixare, har ett par andra med radio i men dom tappar radiosignalen hela tiden så man orkar inte med dom.
   
 6. Dheri
  Medlem · Nivå 10
  Går det inte? På mina xpi är det bara att trycka en gång på blåtand knappen (två gånger för att spola fram till nästa spår)
   
 7. EMCX
  Medlem Nivå 1
  Jag har Peltor XPI och ikeas laddbara batterier, batteriet räcker hela veckan för att lyssna på poddar medans man jobbar.
  Däremot måste man nästan tugga på mic'n och skrika som ett fån för någon ska höra dig i andra änden.
   
 8. Tokslut
  Medlem Nivå 13
  De är väl för du har XPI'n, XP'n har det inte
   
 9. N
  Medlem · Nivå 10
  Är du nöjd med samtalskvaliteten på dem? Jag har ett par lika dana, som du skriver då stänger de ute bakgrundsljudet bra och är helt ok när man ska lyssna på musik.

  Mitt problem med dem är att de passar inte mina öron, trillar ut lite då och då men det sämsta är när jag ska prata i telefon, minsta vindsus eller omgivningsljud så hör inte motparten vad jag säger och jag upplever att ljudvolymen vid samtal är starkt begränsad.
   
 10. P
  Medlem · Nivå 11
  Brukar ha den så att den nuddar läpparna om jag putar med läpparna och har aldrig haft problem med att andra inte hör mig, även vid körning med paddor och andra högljudda maskiner.
   
 11. Johannes Carlsson
  Medlem · Nivå 20
  Samtalsljudet är sådär, en del klagar på att dom inte hör mig ordentligt. Jag pratar inte i bara telefon ofta så för mig spelar det liten roll. Det är Teams möten som gäller för mig :/
   
 12. imported_Benno
  Medlem · Nivå 9
  Peltors största. Samma som används på flygplatser. Dämpar bra. Sitter skönt. Ingen radio eller elektronik. Har inget behov av sånt. Kompletterar med öronproppar om det låter riktigt mycket (tryckluftsborr t.ex).
   
 13. H
  Medlem · Nivå 9
  Jag har peltor alert (de röda) och peltor alert xp (de svarta med blåtand) och måste säga att jag oftast föredrar de röda.
  De röda går snabbt att ändra nivån på medhörningen, inget störande brus och den förstärker rätt ljud väldigt bra. Det går även snabbt att stänga av radion om någon kommer förbi för att prata, men beroende på vart man är så är det svårt att ställa in radion så att den inte brusar. Nackdelen är att man måste använda sladd om man vill lyssna på musik/ljudbok i telefonen och den har ingen mic för samtal
  De svarta har fördelen att de har blåtand och riktigt bra mic för samtal i ljudliga miljöer. Nackdelarna är att höjer man medhörningen så ökar bruset och jag tycker att den inte förstärker rätt ljud utan det känns som att den förstärker allt ljud. Sen har den inte push-to-listen och det tar ett tag att ändra medhörningen så det är inte särskilt smidigt om någon kommer för att prata. Så det brukar bli att jag stänger av maskinen och tar av mig kåporna istället. Den har inte heller en knapp för att starta/pausa musiken (bara xpi har det) så för mig som alltid lyssnar på ljudböcker när jag arbetar så måste jag ta fram telefonen så fort jag behöver pausa ljudboken. Väldigt irriterande om jag är kladdig/skitig om fingrarna.
  XPI ska ha PTL samt play/pause på kåporna så på de punkterna är de bättre. Men om medhörningen har blivit bättre vet jag inte.
  Så här i efterhand tycker jag inte att alert xp var värda priset utan jag skulle ha lagt till lite för att få xpi eller nöjt mig med alert.

  Jag har även ett par zekler motsvarande alert och de tycker jag är fruktansvärt obekväma. De är hårda och tunga samt att det inte känns som att de dämpar särskilt bra. De har dock inte medhörning så hur den är på zekler vet jag inte
   
 14. Stefan N
  Verktygstokig · Nivå 21
  Jag kör XPI och har inget att klaga på förutom antenn, jag hade Zekler innan utan antenn och den har en förmåga att va i vägen ibland.
   
 15. richardtenggren
  Medlem · Nivå 16
  Jag har tänkt rita upp och printa en plugg för att ta bort antennen eller ett clip som håller den runt hjässbygeln.
   
  • Laddar…