Byggahus.se

Tips på hörselkåpor du är nöjd med?

 1. Torbjärn
  Medlem Nivå 3
  Hej!

  Någon som har tips på bra hörselkåpor? Gärna så jag kan ha musik och ta samtal men viktigaste att de skyddar mot buller samt är bekväma. :giggle:

  Tittar lite på Bauhaus Zekler samt Peltor någon som provat båda?

  Pris mellan 2-3k.

  Med vänlig hälsning,
  Torbjärn
   
 2. T
  Medlem Nivå 8
  Jag är supernöjd med mina Peltor WS Alert XPI. Lite utanför din prisklass kanske, men jag lyckades sälja de extra rosa skalen som följde med mina på Tradera för 700 spänn så jag kom ner på drygt 3000 totalt.
   
 3. H
  Medlem · Nivå 10
  Också nöjd med peltor,blir dock tokig på kvinnan som tjatar om low battery,low battery,varannan minut,måste såna funktioner vara så irriterande:thinking:
   
 4. N
  Medlem · Nivå 10
  Jag har två par peltor, ett par ws xp och ett par ws xpi. Är egentligen jättenöjd med båda, fördelen med xpi är att jag kan ansluta två telefoner samtidigt (både privata och jobbmobilen). Tyvärr är mina xpi lite muppiga ibland, jag måste hålla in power on två gånger för att de ska hoppa igång.

  Det är iaf inga problem med att klippa gräset, såga med cirkelsågen eller borra med borrhammaren och prata i telefon samtidigt.
   
 5. devizion
  Medlem · Nivå 8
  Använd ett par halvdana åter uppladdningsbara batterier så behöver du bara lyssna en gång innan de dör ;)

  Dock får jag slå ett slag för Peltor XP, de är dyra men förbannat bra. De är en anledning att väldigt många hantverkare använder de. Bra batteritid, bra ljud, Blåtanden är stabil och bra räckvidd. Mikronen är kanon sålänge man får den tillräckligt nära munnen.

  Av de kåpor jag testat för 2 år sen hade absolut Peltor bäst ljudkvalité. Deras röda modell med bara radio tyckte jag var rätt kass däremot.
   
 6. B
  Medlem · Nivå 14
  Är ganska nöjd med mina Peltor WS Alert XP men som redan nämnt är det ibland svårt att få igång dem och batterivarningen går ju in alldeles för tidigt och är enerverande minst sagt...
   
 7. K
  Medlem · Nivå 15
  Har också Peltor WS XPI. Jag lyssnar inte alltid på musik och dom gångerna tycker jag dom brusar störande mkt när medhörningen är påslagen.
   
 8. H
  Medlem · Nivå 10
  Ja,har själv oftast medhörningen avslagen,brusar störande som du säger.
   
 9. Torbjärn
  Medlem Nivå 3
  Brusar alltså det låter ju inte kul :surprised:

  Ingen som vet något om Bauhaus märket? :thinking:
   
 10. H_kan@88
  Medlem Nivå 1
  Har också Peltor ws alert xpi med silikon tätningar, är grymt gött att kunna härja med vadsomhelst utan att behöva stanna upp varje gång nån ringer!
  Isolerar väl och funkar precis som de ska efter 3 månader användning. Bra batteritid med uppladdningsbara gp batterier på 2700mah.

  Medhörningen oftast avslagen pga lite brus och konstigt att prata med.
  Lite varma att jobba med på sommaren (surprise)
  Bluetooth mottagningen funkar bra.
  Kvalitén på musik slås av vilken hörlur som helst över 500:- men de funkar och skyddar ens hörsel.

  Allt som allt ändå rätt värt då jag använder kåporna mkt mer o inget problem att fortsätta när nån ringer så att man får gjort lite under dagen!
   
 11. G
  Medlem Nivå 5
  Någon som provat Hellberg stream?
   
 12. MarwinD
  Medlem · Nivå 4
  Jag använder Hellberg Synergy i jobbet varje dag. Väldigt nöjd!
  Inga problem att sitta på högljudda maskiner och prata i telefon samtidigt. Personen i andra änden tror att jag sitter inne på kontoret :)

  Hemma i garaget har jag ett par Zekler 412s. Helt ok ljud, lite hårdare o inte riktigt lika bekväma som Hellberg, men kostar hälften.
  Prata i telefon i bullrig miljö är bara att glömma.
   
  • Laddar…
 13. Bästa svaret

  P
  Medlem · Nivå 11
  Har ett par zekler rdb eller vad dom nu heter med bommick och blåtand och både alert xp och xpi. Finns både för och nackdelar gentemot alert xp och xpi.

  Komforten är inte i närheten av peltors, mycket mer av vikten ligger på huvudbandet som trots att det är mer vadderat inte är särskilt bekvämt. Det är också mycket sämre vaddering i kuddarna för kåporna samt att den vaddering som finns där är ganska stel. "Trycket"(clamping force)mot huvudet är också sämre så i mitt tycke dämpar dom sämre också.

  Använder man radion mycket så är det alldeles för lätt att råka byta station då det styrs av en vanlig ratt som dessutom är rätt stor och lättåtkomlig.
  När man svarar i telefon så dröjer det någon sekund från det man tryckt på knappen tills man kan börja prata samt att medhörning vid telefonsamtal inte går att stäng av.

  Det dom är bättre än peltor på är ljudet vid musikuppspelning samt medhörningen. Båda mina peltorlurar samt alla jag har provat har haft väldigt starkt bakgrundsbrus när medhörningen är igång. Det va det inte på mina zekler. Där va det knäpptyst till det kom ett ljud som skulle förstärkas.

  Min teori om det är att peltor inte vill kannibalisera på sin egen marknad för jakthörselskydd där medhörningen enligt bekanta ska vara mycket bättre.

  Kortfattat kan man säga att om jag stog mellan peltor och zekler idag så skulle valet avgjorts av vad dom ska användas till. Ska dom användas långa stunder vinner Peltor solklart, är det korta stunder får man avgöra vilket som är viktigast.
  Är radio och samtal viktigast så blir det peltor, är musik och medhörning viktigt så är det zekler man bör satsa på.
   
 14. Torbjärn
  Medlem Nivå 3
  Mycket bra sammanfattning. Tackar :love:
   
 15. M
  Medlem · Nivå 12
  Ska du jobba åt dig själv utan att det är skyddsklassade hörselskydd så kan ju ett par over-ear med aktiv reducering funka bra.
  Sony XM3 eller Bose 700 t ex
  Betydligt billigare än Peltors proffskåpor, men såklart inte "heavy duty".