Byggahus.se

Tips om verktyg till bra pris - diskussionstråden

 1. P
  Medlem · Nivå 11
 2. P
  Verktygstokig Nivå 13
  Nu vet inte jag vem som tillverkar Cats prylar men de är som första fabrikat på batteriverktygs sidan att ha batterier som är har Grafen.

  Så nog kan Cat bli något som blir bra.

  http://catpowertools.com/product/13.html
   
 3. P
  Medlem · Nivå 11
  Vad jag kan hitta så är det positech som tillverkar verktygen. Dom gör verktyg åt worx och rockwell(aldrig hört talas om) och har även haft något samarbete med sears i usa för nån lineup av deras egna verktyg. Priset tyder ligger ju ungefär i linje med makita så ska bli spännande och se om det lever upp till den nivån.
   
  • Laddar…
 4. nanowire
  Amatörexpert · Nivå 20
  Skulle inte hålla andan i väntan på att de faktiskt levererar batterier med grafen i anoden, känner inte till någon stor celltillverkare som levererar sådana celler. Gissar att det mest är en pr-gimmick.
   
 5. Dan_Johansson
  Medlem · Nivå 16
  Tittar man på sidan länkad ovan så är det ju en asterisk efter "graphene" men det går ju inte att hitta vad den betyder.. Tror tyvärr att du har rätt..
   
  • Laddar…
 6. R
  Medlem · Nivå 12
  Betydelsen på * står ju längst ner till höger på den in länkade bilden.
   
 7. Dan_Johansson
  Medlem · Nivå 16
  Ja, det har du rätt i.. (y)

  Edit: Men det lät ju också som kinesiskt "marketing wank"...
   
 8. Lexington
  Medlem Nivå 14
  Graphene:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Grafen

  Head använder det även som ytskikt på sina padelrack, där spelar det nog mindre roll, men hur det funkar i ett batteri har jag ingen aning om?
   
 9. M
  Medlem Nivå 3
  Tror att man uppfann hur man framställde grafen 2004 trots att ämnet har varit känt sedan innan. Europa har plöjt stora summor i ett 10 årigt forskningsprojekt på hur man skulle kunna framställa grafen på ett kostnadseffektivt och miljövänligt sätt. De få produkter (kan inte hänvisa till någon) som innehållit grafen i små mängder har ännu inte haft egenskaper som överträffar produkter som tillverkats på vanligt sätt. De har bara kostat mer att framställa och därför haft ett högre pris. Ämnets teoretiska egenskaper är fantastiska, men hur det ska tillverkas kostnadseffektivt är en annan sak. Det mest troliga med grafenbatterier är att det först kommer att komma en grafen-lithium kombo precis som bilar kommer som en kombinerad laddhybrid (man kombinerar två tekniker för att den ena inte är riktigt fullutvecklad än). Huruvida dessa grafenbatterier från CAT då kommer att ha några överträffande egenskaper gentemot traditionellt tillverkade batterier återstår att se när produkterna kommer ut och testas på marknaden.

  Det skulle kunna vara som med tidigare produkter att de visserligen innehåller grafen men att de inte har de teoretiskt fantastiska egenskaper som det flaggas för.

  Det kan vara en införsäljnings gimmick för att lansera ett nytt verktygsmärke under namnet på en redan beryktad tillverkare av tunga arbetsmaskiner. Jag hoppas att de lyckats knäcka koden för tillverkning av batterier, för det hade revolutionerat hela elektronikbranchen. Men jag ställer mig tveksam när det är ett kinesiskt företag som tidigare tillverkat OEM produkter och som nu tillverkar works. Hade haft större förtroende om det varit ett företag som t.ex. Tesla eller kanske någon annan biltillverkare. Jag hade nog inte rusat för att köpa dessa maskiner utan inväntat tester.
   
 10. P
  Verktygstokig Nivå 13
  Så kan det mycket väl vara, men nåt företag måste ju bli den första..
  Jag hoppas på mina bara knän att det är nåt sånt här som Makita håller på o tar fram iomed deras tysthet i batterisvängen:thinking::)


  https://www.thegraphenecouncil.org/page/LiIonBatteries
  Hittade denna sida som va intressant.. dock vet ja inte hur gammal den är.

  EDIT: Detta skulle kanske ha en egen tråd?
   
 11. useless
  Lök. · Nivå 25
  Hur många tillverkare av verktyg bedriver egen forskning på batterier? Är det inte några få stora företag som forskar och tillverkar battericeller åt alla andra?
   
 12. hsd
  Medlem · Nivå 13
  Caterpillar har betydande batteriforskning, för drift av stora maskiner
   
 13. useless
  Lök. · Nivå 25
  Forskar dom på battericellernas uppbyggnad och materialval eller på hur man integrerar och använder batterier och elektriska drivsystem på bästa sätt i maskinerna?
   
 14. Dan_Johansson
  Medlem · Nivå 16
  Den naiva teknikdrömmaren inom mig hoppas på båda...

  Jag vet inte om CAT gör mycket maskiner för gruvdrift, för där kör man väl redan mycket på el, tänker att batterier borde vara hett där?
   
 15. P
  Medlem · Nivå 11
  Dom har rätt många dumprar och bergtruckar för gruvdrift.