Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Tips om verktyg till bra pris - den nya tråden!

 1. Hep
  Garagebyggare · Stockholm · 1 977 inlägg

  Hep

  Garagebyggare
  Bara för att inte missförstås. Jag har borrhammare och älskar känslan av att bara sakta trycka in den i en betongvägg, men om jag ska borra lite mindre hål i en vanlig lägenhetsvägg kör jag hellre med slagborren. Klart smidigare. Ungefär som att jag nästan alltid använder små batterier i skruvdragaren och stora när det behövs mer kraft en längre tid i kraftigare verktyg. Om det går väljer jag bort tyngre verktyg när det inte behövs.
   
 2. L
  Medlem · Stockholm · 693 inlägg

  Lilllen

  Medlem
  Möjligen kan det även ha med hur hård väggen är i lägenheten? Tegelväggar funkar ju bra med slagborr. Men jag är också lite skeptisk till hur bra en slagborr funkar i riktigt hårda betongväggar? Själv har jag i princip gett upp på slagborrar och har en mindre hammarborr till mindre hål, större hammarborr till de större. Till hammarborr upplever jag också att jag inte behöver köpa fina borrar, utan även billigare funkar hyfsat till åtminstone några hål.
   
 3. S
  Medlem · Malmö · 3 894 inlägg

  snowjim

  Medlem
  Klart jag var allvarlig? Det var säkert kassa grejer jag hade på den tiden även om det inte var bottenskrap. Men då vet jag att slagborr inte alls behöver vara dumt för betongväggar, kanske får köpa o testa nästa gång :)
   
 4. Bono_R
  Lägenhetsfixare · Västra Götaland · 550 inlägg

  Bono_R

  Lägenhetsfixare
  Hej
  Håll dig till en liten billig borrhammare med hyfsade borr det är både snabbare och enklare, slagborrmaskin fungerade inte i vår lgh trots dyra borr men bh fungerade, som att borra i smör.
  Jag köpte den billigaste borrhammaren de hade på jula tror jag betalade 399 kr samt ett 4 mm och ett 5 mm SDS plus borr på Hornbach och som sagt det löste problemet med att göra hål i våra betongväggar i lgh.
  /B
   
 5. S
  Medlem · Malmö · 3 894 inlägg

  snowjim

  Medlem
  Slaggborrmaskinen jag hade förr var en Bosch sladddriven med borr från företag som säljer borrhammare till andra företag så troligen inget dåligt. Men taket i den där lägenheten var riktigt hårt, försökte på flera ställen(om man stött på armering), första cm gick lätt och snabbt men sen tog det stop. Borrhammare tog sig igenom det relativt lätt men visst var det hårt. Sen dess har jag insett att det är långt bättre att ha overpower än underpower, man kan spara timmar av slit ;)

  Numera har jag en sladddriven Makita borrhammare för 1500 kr med Makita borr, aldrig några problem, går till och med att bila förvånandsvärt mycket med. Slagborr fungerar säkert bra i många fall men jag kommer hålla mig till borrhammare för betong, det är alltid en fröjd att jobba med.

  Intressant att veta att slagborr fortfarande är en grej men nog om det, åter till ämnet.
   
 6. FredrikR
  Semesterfirare · Dalarna · 12 654 inlägg

  FredrikRPremiumikon: Skruvdragare

  Semesterfirare
  Visst blev det mycket prat som är tiparelaterat nu? :thinking:
  ;)

  /Ordningsman på gymnasiet.
   
 7. fatsug
  Renoverare · Stockholm · 182 inlägg

  fatsug

  Renoverare
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.