Byggahus.se

Tips gärna för tvättstuga + badrum planlösning !

 1. A
  Medlem Nivå 8
  Hejsan, På grund av trappan ska placeras höger sida i hallen p.g.a bjälklagprobelmet vårt tvättstuga dörr blir stängda att trappan hamnar där, enligt bifogade bild. Vad har vi alternativ att vi kan gå in i tvättstugan från insidan av huset ? Gärna tips för möbelplacering in i Tvättstugan o badrummet också ? Vi är i ett problem nu och blir tacksamt för eran tips. Ha det bra !
   
 2. B
  Medlem · Nivå 22
  Man kan ha en dörr till tvättstugan direkt till vänster när man kommer in i badrummet och sätta handfatet på andra långväggen (ev. även toaletten). Blir ju inte lika bra för handfatet kommer ju att upplevas som mer i vägen eftersom det då hamnar mer mitt för dörren. Dörren in till badrummet går väl troligen att flytta uppåt i ritningen för att motverka det. Badrumsdörren bör öppnas åt andra hållet.
   
  • Laddar…
 3. windestal
  Husägare · Nivå 7
  Ni ska inte slå ihop badrum och tvättstuga till ett rum då? Det där badrummet är redan litet och kommer bli väldigt trångt om en dörr till tvättstugan ska in också...
   
 4. windestal
  Husägare · Nivå 7
  Sen är din planlösning väldigt konstig ut i övrigt... Ett lekrum som är mindre än en meter brett? Det kommer inte vara ett användbart utrymme. Låt sovrum 2 ta upp hela det utrymmet istället, i nuläget har du ett mycket litet sovrum och ett oanvändbart utrymme, du kan få ett ok sovrum istället.
   
 5. Anna_H
  Husägare · Nivå 20
  Du verkar ha laddat upp fel ritning, det här är ju den vi förkastade med 70 cm brett "lekrum".

  Sedan undrar jag om ni har kollat vad det kostar att ta hål i bjälklaget och sätta igen det gamla hålet för att flytta trappan?

  Lösningen för tvättstuga och badrum är ju om du ska ha trappan är en är inritad, som de andra föreslagit att öppna dörr från badrummet, eller slå ihop dem. Du måste då göra om badrummet eftersom du bryter tätskiktet.

  Dessa två tillsammans lär kosta minst 200 000, och då räknar jag med att ni gör en del arbete själva.
  Med tanke på att huset bara är ca 85 kvm är det kanske läge att kolla vad en utbyggnad kostar istället?
   
 6. A
  Medlem Nivå 8
   
 7. A
  Medlem Nivå 8
  Sorry, Jag lade upp fel bild med lekrummet. Den är borta o sovrummet blev stort. Tackar
   
 8. A
  Medlem Nivå 8
  Fel bild laddata sorry, lekrummet är borta. Laddat rätt bild. Första rummet är lite mindre i längden för att ge lite mer utrymme i hallen. Andra rummet blir lite längre att följa samma linje med utbyggnaden.
  Oavsett trappan är höger lr vänster, badrummet ska göras om.
  Vi gör utbyggnad faktiskt. Huset är idag cirka 80 kvm. blir bottenvåningen 97 kvm + övre våningen blir cirka 20 kvm boyta = 117 kvm. Bi-ytan är cirka 28 kvm i övrevåning.
  Vi kollade kostnad o tid att göra hål i bjälklaget. Vi sittar mitt i ett bygge och nu det tidsmässigt och kostnadmässigt vi vill skippa det. Om det är helt omöjligt att hitta en bra lösning med badrum, tvätt dörr då blir tvungna att planera öppna hålet.
   
 9. A
  Medlem Nivå 8
  Vi håller på titta möjlighet o kostnaden för öppna en bjälklaget. Behöver vi en konstruktör eller en räcker med en duktig snickare ? Sen blir tacksam om ni kunde råda hur ska vi placera både sovrumsdörrarna. Första sovrummets dörr hamnar/stoppas om trappan är i vänster om bilden. En skiss uppskattas. Mvh
   
 10. B
  Medlem · Nivå 22
  Det är säkrare med en konstruktör, en del snickare kan antagligen bedöma saken rätt men en del kan det inte alls. En konstruktör på plats kan antagligen också bedöma hur trappan och dörrarna bäst placeras. Översta delen av en trappa kan man gå under och ha en dörr under utan problem.
   
  • Laddar…
 11. A
  Medlem Nivå 8
  Tack. Vår golv till golvhöjd är cirka 2650 cm o trappa längden är 2600 så det är lite utmaning.
   
 12. A
  Medlem Nivå 8
  Hejsan! Har fått ett förslag att flytta trappan i höger o bygga mellan takbjälken med 80 cm breda öppning. I detta sätt behöver inte kapa bjälken o ingen stora körning heller, fast bara bära slutet av två bjälkar där trappan slutar i övervåningen golv. En smart o snabb lösning. Kan syämga resen av stora öppningen o får lite mer yta i övrevåningen ? Vad är eran feedback ? Är 80 cm öppning blir för trångt ? Idag har vi 70 Bred trappa. Tack i förhand..
   
 13. Anna_H
  Husägare · Nivå 20
  80 är bredare än 70 och att bygga trappa mellan befintliga reglar är smart och prisvärt.
   
  • Laddar…