Byggahus.se

Tillvägagångssätt misstänkt rörläckage

 1. R
  Medlem Nivå 1
  Hej. Har hängt på forumet ett tag och nu kommer mitt första inlägg.

  Jag misstänker att vi har ett läckage av varm eller kallvatten någonstans i huset. Misstanken har jag nu fått i och med att det verkar som vattentrycket sjunker när vattenlåset/vattenfelsbrytaren brytit vattnet (det gör den när vi larmat). När den kopplar på sedan så låter det som att det fylls på vatten. Har ingen aning var det kan tänkas vara.
  Hur ska jag gå till väga nu för att kolla upp detta? Ska jag kontakta något firma för skadeutredning eller börjar jag med försäkringsbolag?
  Jag hoppas helst att jag slipper dra in säljarna av huset; det blev tvist om takläckage förut. Vi har bott i huset cirka 4 år och huset är från 2011
   
 2. Immobil
  Medlem · Nivå 16
  Har du sett något läckage?
   
 3. R
  Medlem Nivå 1
  Nej, jag har inte sett något läckage. Inte nu... hade en läckande duschblandare förut, som jag åtgärdade men sådan är väl inte relevant i sammanhanget, eller??
   
 4. M
  Medlem · Nivå 9
  Nu skriver du inte om det är 10 min eller 3 timmar senare men...

  Om all utrustning är avslagen (ej tvätt eller disk igång), alla kranar stängda och ingen som duschar osv så bör du snabbt kunna se en läcka om räkneverket på inkommande fortsätter snurra.
   
 5. R
  Medlem Nivå 1
  Det är ett flertal timmar senare, några dagar ibland. Räkneverket står helt stilla.
   
 6. H
  Moderator · Nivå 25
  Men står alltså räkneverket still om alla förbrukare är avstängda, men du har fullt tryck inkopplat?

  I så fall har du ingen läcka.

  En variant man kan tänka sig, är att du släpper ut liiite vatten genom säkerhetsventilen till varmvattenberedaren, när den värmer vatten.
   
  • Laddar…