Byggahus.se

tillbyggnad Per Albin torp -förslag ??

5k läst  3 svar

 1. O
  Medlem Nivå 2
  Undrar ifall ngn har bild , ritning eller ide om hur man kan bygga ut ett Per Albin torp .
  Skulle behöva större kök och en eller två sovrum till .
  Kanske förlänga hela huset eller bygga till en vinkel ??
  Vore kul om ngn hade sett ngt i stil med detta .
   
  Redigerat 22 okt 2011 09:56
 2. Anders_Roslagen
  Medlem Nivå 9
  Antar att du vill behålla karaktären av ett Per Albin-torp.

  Skulle nog bygga ut med en mitt-placerad (på huskroppen) utbyggnad med utskjutande rum som ger ett rum uppe och ett nere. Ingång från vardagsrummet. Har du bara en entre är det läge att få ytterligare en ingång i utbyggnaden ur brandsäkerhetssynpunkt, nu kan iofs Per Albin-torpet ha 2 ingångår från början...

  Viktigt när man gör en utbyggnad är att den inte blir dominerande över övriga huskroppen. Ett bra sätt att undvika det är att mäta så att man från utbyggnadens tänkta yttervägg inte låter utbyggnaden sticka ut längre än det mått man från denna punkt har till befintliga knuten. Hoppas du förstår vad jag menar.

  Har svårt att se att du får ett större kök utan att placera det i en utbyggnad om du vill behålla karaktären i huset. Har inte själv ett Per Albin-torp men en planlösning som påminner om ett sådant, vi har en extrakyl samt ett litet skafferi i hallen...
   
 3. K
  Medlem Nivå 10
  Vi gjorde en tillbyggnad till vårt P-A torp. Original 6x7 m. Vi gjorde en tillbyggnad på långsidan som blev 7x8m.
  Bara ett plan men med sadeltak som går halvvägs upp på långsidans tak. En hall som sammanbinder gamla huset med ett 28 m2 vardagsrum, ett 15m2 rum och en klk på 3m2.
   
 4. Jante
  Medlem Nivå 9
  Hejsan, vi byggde ut våran stuga för några år sedan.

  Kravet vi hade var ett extra sovrum, ett extra badrum och mer förvaring.
  På framsidan hade vi en entre med en lite glasveranda.

  Vi valde att bygga ut i vinkel, så på framsidan har vi nu 3x5 m i två plan förskjutet åt ena sidan vilket ger oss ett vindskyddat hörn på framsidan där vi har ett trädäck med utgång från vardagsrummet.

  En större entre med garderober från golv till tak efter ena kortsidan + ett badrum. På övervåningen fick vi ett stort sovrum öppet till nock, också där garderober efter ena kortsidan.

  Vi valde att räta upp snedtaket i hallen på övervåningen vilket innebär att rummet går att använda till mer än genom gång. (dottern har sitt piano där)

  Yttertaket på till byggnaden är ej brutet utan har samma vinkel som den flacka delen av taket, gav mer inner utrymme på övervåningen.

  Hoppas du förstår hur jag menar ;)

  //Jante
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka