Byggahus.se

Tillåtet att hyra ut hus med fuktskador och mögel?

 1. P
  Medlem Nivå 8
  Är spekulant på ett hus med viss fukt- och mögelproblematik (i åtminstone källaren).
  Skulle vilja hyra ut huset första åren för att under tiden kunna planera en omfattande renovering och tillbyggnad innan vi flyttar dit.

  Är det tillåtet eller olagligt att hyra ut ett hus med potentiellt hälsovådlig fukt- och mögelproblematik i åtminstone källaren?

  Tacksam för synpunkter! :)
   
 2. R
  Bannad · Nivå 16
  Ursäkta , Jag skulle då inte hyra ett hus med dom problemen , komma till jobbet och lukta skunk BLA :sick::sick:
   
 3. P
  Medlem Nivå 8
  Huset är ju bebott i nuläget av en helt vanlig familj som verkar trivas. Jag frågar dock för säkerhets skull då besiktningsmannen anmärkt på problemet. Tivlar på att det är särskilt mycket värre än många andra källare i hus där folk bor.
   
  • Laddar…
 4. R
  Bannad · Nivå 16
  I princip finns det nog inget som förhindrar uthyrning av ett sådant hus , det är upp till den som vill hyra
   
 5. K
  Lägenhetsfixare · Nivå 9
  Nja, det kanske inte är helt enkelt. En ägare har alltid rätt att själv bedöma om det är acceptabelt att bo i ett problemhus. Men om det finns en hyresgäst så kan denne vända sig till kommunen och då kan kommunen ställa krav på hyresvärden att åtgärda mer allvarliga problem. Så det beror nog på en hel del hurdana problem huset har.
   
  • Laddar…
 6. E
  Verktygstokig · Nivå 9
  Det är åtminstone inte speciellt etiskt att utsätta folk för mögel. Särskilt inte hyra ut till tex en barnfamilj med astmatiska problem som eventuell följd. Varför inte åtgärda innan du hyr ut?
   
  • Laddar…
 7. S
  Medlem · Nivå 13
  omöjligt att svara på om man inte vet vad en "viss problematik" innebär. För den del innebär en liten svart prick ett enormt problem och för andra så kanske de inte bryr sig förrän de trampar igenom golvet.
   
  • Laddar…