Byggahus.se

Tillägsisolera innifrån i trapp

 1. J
  Medlem Nivå 1
  Hej

  Jag bor i ett gammalt hus utan någon isolering alls mer än 4-5 cm tjocka plankväggar. Hallen är gjord och nu jobbar jag mig inåt mot en liten gäst toalett, men, nästa "rum" är trappen till övervåningen här har jag gått och funderat o funderat över hur jag skall göra...

  I hallen har jag lagt på 45mm isolering och gips, men hur gör jag i trappen, trappinfästningen i yttervägg är 45 mm, detta skulle innebära att reglar och isolering skulle sluta i liv med infästningen och gipsskivan skulle då ligga på varje trappsteg.

  Jag är osäker på hur man gör i dessa situationer... hur skulle ni ha gjort.

  Kommer även isolera på utsidan då fasaden tyvärr måste bytas, ska jag helt enkelt strunta i att isolera trapphuset?

  PS Det är inte själva metoden att isolera insidan jag vill ha en diskussion om i denna tråd utan hur man gör och hur man skall tänka, känns inte helt bra att klä in trappkonstruktionen.
   
 2. F
  Medlem · Nivå 11
  Jag hade samma problem när jag isolerade kallvinden. Trappan var i farstun som var oisolerad. Dessutom var det en spiraltrappa så om jag hade isolerat inifrån så hade stegen blivit väldigt smala. Utifrån gick inte heller eftersom det fanns fönster som var i vägen.

  Jag rev den gamla trappan, isolerade och byggde en helt ny trappa. Det var förvånansvärt enkelt både att bygga och rita. Ritningen gjorde jag i 2D i skechup. När jag var nöjd med hur stegen såg ut var det bara att "lyfta" upp dem för att få en 3D ritning.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20140703_153711.jpg

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20140703_202244.jpg

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20140831_132046.jpg
   
  • Laddar…
 3. S
  Medlem · Nivå 17
  Strunta i att isolera. Blir både fulare och smalare annars. De där 45 mm isolering gör inte någon jätteskillnsd ändå om du jämför med att få utsidan vindtät och isolerad utan köldbryggor.
   
 4. F
  Medlem · Nivå 11
  45mm isolering gör ganska mycket skillnad om det inte finns någonting där från för. Men jag håller med om att det är för lite med 45.