Byggahus.se

Tidsåtgång för putsning av ytterväggar?

 1. Z
  Medlem · Stockholms län · 497 inlägg

  zachris

  Medlem
  Någon som har koll på hur lång tid det brukar ta att putsa ytterväggar i lättbetong - har hört väldigt olika uppskattningar. Exempelvis att tjockputs som sprutas på lätt kan ta sex veckor för två man för en "normalstor" villa. Det låter ju sjukt mycket, men motiveringen var att det tar mycket tid att täcka fönster, specialhantera hörn och vinklar och många andra detaljer.

  Hur är det med tjockputs a la Maxit i jämförelse med "putssystem" a la Sto som består av många komponenter. Vilket går snabbast? Vilket blir billigast att göra?
   
 2. G
  Bannad · 65 inlägg

  gullex

  Bannad

  Re: Tidsåtgång för putsning av ytterväggar?

  Putsar ofta med sto ock ett system rakt på sten ca200-250m2 tar ca 160tim.
   
 3. Z
  Medlem · Stockholms län · 497 inlägg

  zachris

  Medlem

  Re: Tidsåtgång för putsning av ytterväggar?

  Är man två eller tre man då och ingår allt "kringarbete" i den tiden? Har förstått att man kan behöva snickra lite för att få fina hörn kring vinklar och sånt?

  äckning av fönster och andra detaljer kan tydligen också vara tidskrävande - kan en amatör kanske sköta täckning och andra tråkiga uppgifter eller krävs ett proffs för att det skall bli bra?

  När du säger 200-250 m2 är det den putsade ytan exklusive fönster, dörrar, etc. eller hela fasadens yta? Hur brukar man räkna i putsvärlden? :)
   
 4. G
  Bannad · 65 inlägg

  gullex

  Bannad

  Re: Tidsåtgång för putsning av ytterväggar?

  Då ingår allt det skall vara städat o klart,men putsfirmor går ofta på pris på jobben och då räknar man hel fasadyta över normalfönster och räknar bort större partier men det finns inga regler för hur stora eller små fönster man skall dra av för utan det är förhandlingsak.Har man pris så förhandlar man innan och sedan är det ingen som bryr sig om hur många timmar jag har på huset alla nöjda.Vi tar 700krm2+moms för puts på sten.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.