Hur långt in på hösten här kan man plantera stora Thujor???? Bor i skåne och temperaturen är 6-10 grader på dagtid. :confused:
 
Det går nog bra fortfarande. Så länge det går att gräva i marken bör det inte vara problem. Men checka med plantskolan som säljer plantorna. Jag ska själv flytta ett par större plantor (150 cm) till helgen.
 
Tack!

Jag kollade med planskolan och de trodde inte heller utan att det skulle gå bra ett tag till, så jag beställde ett gäng plantor......!!!!!
 
Just vintegröna växter skall inte planteras på hösten, om du nu ändå gör det, se till att skydda dom ordentligt framåt vårvintern från solen.
 
Varför skall de skyddas mot solen på vårvintern????? Hur skall man isåfall göra det?? Thujorna står redan i marken!!! Har gjort precis som plantskolan sa åt mig att göra! Hoppas bara att alla rotar sig bra och växer till sig till en fin häck!!!!!! :)
 
Barrväxter skall helst inte planteras efter augusti, de måste hinna rota sig ordentligt innan marken fryser.
Och alla vintergröna växter måste vattnas rejält på hösten, och då menar jag REJÄLT!!!
Vårsolen är extremt förrädisk, eftersom den torkar upp alla gröna blad och marken är fortfarande frysen och växten kan inte dricka upp nytt vatten. Därför blir de vintergröna växter bruna. Det bästa sättet att skydda är att täcka hela växten med juteväv, helst innan snön kommer för det kan vara lite svårt att göra det senare. Bind fast med snöre eller rep så skydden inte blåser iväg. Och börja vattna så fort det går på våren!
 
stjärnflickan skrev:
Det bästa sättet att skydda är att täcka hela växten med juteväv, helst innan snön kommer för det kan vara lite svårt att göra det senare. Bind fast med snöre eller rep så skydden inte blåser iväg.
Detta råd gäller inte Skåne.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.