Byggahus.se

TEST: Högtryckstvätt 2020 - vilka är bäst?

 1. Per Eskilsson
  Administrator · Nivå 20
  Det är mycket möjligt att svirvel finns på flera modeller än på de du nämner. Begreppet svirvel är helt nytt för mig, kanske därför jag inte noterade det. Men jag noterade vilka slangar som var jobbiga och låg an mot kroppen och vilka som inte gjorde det.

  Jag är inte en person som läser manualer särskilt noga utan går som många andra hellre till handling på en gång. Man vill ju gärna att apparaten i sig ska vara självförklarande.

  Men du har lärt mig något nytt. Tack! Jag föreslår att vi låter långtidstestarna komplettera testet med huruvida högtryckstvättarna har svirvel eller ej, men jag står fast vid att jag tyckte Husqvarna var en bättre högtryckstvätt (i denna klass) än Stihlen.
   
  • Laddar…
 2. MultiMan
  Realist · Nivå 12
  @Per Eskilsson Min Nilfisk har roterande anslutning vid handtaget men det är en enkel konstruktion: Två grova, runda pinnar som låser fast mässingsbussningen på slangen. Det gör att slangen kan rotera fritt utan att läcka. Enkelt men välfungerande.
   
 3. T
  Medlem Nivå 6
  Jag har en en K5 och jag skulle då aldrig våga våga använda högtrycksmunstycket på min bil. Åtminstone inte så länge jag vill ha en hel och fin lack kvar :)

  K5:an är min f.rsta högtryckstvätt så jag kan inte säga så mycket om hur den står sig mot andra modeller men om ditt exemplar inte orkar med en biltvätt så skulle jag gissa att den är defekt. (Eller så är min bil lättvättad)
   
  • Laddar…
 4. M
  Husägare · Nivå 12
  Ska man tvätta bilar, stengångar och annat ute så gäller det att passa på när det regnat!
  Kämpar man på i stekande solsken så kan smuts eller mossa sitta som fastbränd cement!
  Den stora skillnaden kan också vara en förklaring till varför tvättresultat upplevs så olika.
   
  Redigerat 29 maj 16:44
  • Laddar…
 5. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  ....eller så är det bara så att du saknar referenser att jämföra med. Om du åker till närmaste GDS hall och tvättar bilen, hur känns K5an efter det? Jag föredrar iaf GDShallstrycket även hemma....

  Det går att tvätta en bil med bara vattenslang men det tar väldigt lång tid. Samma sak är det med en K5. Jämfört med kraftigare maskiner så får man bort mindre skit trots avfettning och det tar längre tid. Det handlar inte om maxtryck i första hand utan om mängden vatten som landar på bilen givet lite lagom högtryck....
   
  • Laddar…
 6. Stefan N
  Verktygstokig · Nivå 21
  En K5 är ju som en blomspruta jämfört med en riktig högtryckstvätt, tvätta bilen är ju inga problem alls.
   
  • Laddar…
 7. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 13
  Lite intresserad hur det såg ut under testet med 18 maskiner och alla kartonger och delar.
  Hur kändes underarmarna efteråt, jag blir typ trött efter en biltvätt.
   
 8. Per Eskilsson
  Administrator · Nivå 20
  Det var jäkligt rörigt och smutsigt här ett tag, delvis eftersom vi var tvungna att behålla kartongerna. Men nu har Marlen och jag storstädat, moppat golvet och lådorna står här prydligt i ett hörn av vårt hemmakontor och väntar på att bli ivägskickade. :)
   
 9. Lexington
  Medlem Nivå 14
  Det låter som om ni skulle vara värda att behålla en tvätt iaf!
   
 10. J
  Medlem Nivå 6
  En lätt sommarsmuts fixar min K5, men en tvätt efter några dagar på E4 runt Stockholm på vintern lämnar mycket övrigt att önska, totalt undermålig för den uppgiften. Resultatet har varit detsamma sedan dag 1 efter köpet, bilen är lackförseglad så den är definitivt inte svårtvättad. Möjligen påverkar det att bilen är svart, så det minsta skit som är kvar syns. Kärcher är historia nu för min del, men dom är ju populära så det är inget problem att få hyfsat betalt för den på Blocket eller Tradera ;)
   
 11. M
  Husägare · Nivå 12
  Kan det vara så att Kärcher på något sätt har haft "svajande" effektivitet och kvalité på sina pumpmotorer?
  Jag har en K5 och den levererar ordentligt tvättryck. Åtminstone för normalt hemma- eller lättare gårdssbruk.
  (har ägt 7-8 pumpar av olika märken genom tiderna).
  Sen vet jag självklart att proffsmaskiner eller högtrycksaggregat i spolbilar till avloppssystem spelar i en helt annan division.
   
 12. Isakare
  Medlem · Nivå 14
  Tvätthallen har lägre tryck (90-100 bar), men betydligt mer vatten.
   
 13. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  Just det.
   
 14. M
  Husägare · Nivå 12
  Renhållningsentreprenörens spolbil här i trakten kan visst ge över 200 bar och 600 l vatten i timmen (men de behövs inte till altanen ;) )
   
 15. J
  Medlem Nivå 6
  Skulle inte alls förvåna mig, har kört min gamla K3 på sommarstället i 4 timmar idag och rensat mossa från våra berghällar, fan det känns typ som om det är samma tryck i den som i min K5 hemma i villan ...
  Som sagt, man får vad man betalar för. Problemet för mig liksom många andra är att man låser in sig i alla tillbehören man köper. Givetvis så är kopplingarna fabriksunika så att man inte ska välja ett nytt märke när man köper ny tryckare, man är inlåst i familjen Kärscher. Men ingen med tryckare ur K-serien för min del, dags att gå vidare och vända blad :)