Byggahus.se

Terass ovanför andra lägenheter

 1. S
  Medlem · Norrbotten · 57 inlägg

  Sinclair

  Medlem
  Jag och hustrun har flyttat in i en lägenhet i en nybyggd bostadsrättsbyggnad. Ovanför lägenheten finns en annan lägenhet (den översta i huset) som har en stor terass som sträcker sig över ca halva vår lägenhet och ca 1/3 över lägenheten bredvid vår. På terassen, som har tralldäck på golvet, har lägenhetsinnevaren placerat ett tjugotal stora, tunga blomkrukor samt en del andra tunga trädgårdsmöblemang. Det är inte betongvalv mellan våningsplanen. Vid hanteringen på terassen dunkar det dovt genom vårt tak och varje fotsteg där dunkar också dovt, vilket förmodligen förstärks av trallgolvet på terassen. Vi tycker att det är märkligt att en "trädgårdsterass" med trätralldäck kan finnas ovanför rum i underliggande lägenheter och min fråga handlar om det finns särskilda byggnormer beträffande t ex ljudisolering när en byggnad med sådan disposition byggs och i så fall vad dessa byggnormer säger. Frågan handlar således inte om vilken nivå på störningar som generellt är rimlig i flerfamiljshus.
   
 2. KnockOnWood
  Grundstött · Halland · 27 896 inlägg

  KnockOnWood

  Grundstött
  Om detta är en bostadsrättsförening, där ni är delägare, så kan ni kanske meddela era problem till föreningens styrelse.
  Och sedan ta upp problemen med lyhördhet som en fråga på nästa årsmöte.

  Kanske det är lätt att isolera stegljud mm från terrassens trätrall ner till er genom att lägga träreglarna på något slags gummi-mellanlägg.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.