Byggahus.se

Takstege

 1. H
  Medlem Nivå 1
  Hej
  Är det någon som har satt fot stegar (vet ej vad dom kallas)på benders betong pannor(istället för stege).Behöver man göra ingrepp på pannorna typ skära i dom ?.Och är ni nöjda med resultatet?
  Mvh Henkka
   
 2. P
  Medlem Nivå 2

  Re: Takstege

  Funkar hur bra som helst. Det finns olika storlekar beroende på vilken tjocklek du har på takpanne läkten om den är 25 eller 45 mm. Du hänger fast stegarna i varje takregel. Ganska enkelt och du behöver inte skära alls i pannorna.

  / Thomas
   
 3. H
  Medlem Nivå 1

  Re: Takstege

  Låter bra det, har varit och inhandlat den.Väntar bara på att kamin och skorsten ska komma(ska bli gott i vinter).
   
 4. J
  Medlem Nivå 8

  Re: Takstege

  Inga problem alls! Bara att kroka dem runt pannorna en och en. Monterade såna nu i sommar då vi bytte tak.  Sitter ordentligt och känns bra att gå på och dessutom 1000 gånger snyggare än en gammal smal, rostig hemmasvetsad steget som hänger på trekvart....  Nackdelen var väl kanske priset... 115:- /st * 17 = 1955:-
   
 5. GoForIt
  Medlem · Nivå 13

  Re: Takstege

  Finns på K-rauta för 89 kr..
   
 6. SnickarNicke
  Medlem Nivå 4
  Tänk på att det finns olika steg för betong och lertegel. Det är även olika storlekar för enkel resp. dubbelkupiga pannor.

  /z
   
 7. Jesca_j
  Medlem Nivå 11
  Hur många steg tycker sotaren att man ska ha?
  Måste man ha ett på varje pannrad eller räcker det att sätta på varannan eller så?
   
 8. S
  Medlem Nivå 7
  Ett på varje rad tycker sotaren i vår kommun (och grannkommunen också förresten)..!
   
 9. Jesca_j
  Medlem Nivå 11
  Jag har sett lösa steg som hängs över läkten för 89:- styck, men vad kostar en takstege om man väljer en sådan istället?
  Vi har 14 pannor upp till skorstenen och 14x89:- (K-Rauta) blir totalt 1246:-, kostar en färdig stege verkligen så mycket?

  En 4meters "vanlig" lättmetallstege kostar 579:- på ByggMax, kan man/får man inte montera en sådan på taket, fäst på 3st K-Rauta-steg? (Uppe, nere plus ett i mitten) Då kan man plocka ner stegen och använda den när man behöver klättra upp på andra ställen än skorstenen....