Byggahus.se

Takställning

 1. K
  Medlem · örebro · 333 inlägg

  Kristina J

  Medlem
  Vi ska renovera vårt gamla tak bestående av Zanda cementpannor. Skrapa bort mossa och måla. Taket är ett "normaltak" med 27 graders lutning, totalt c:a 150 m2.
  Min fråga är: Är det någon som har ett smart tips på hur vi något så när enkelt kan göra en ställning på taket så att vi kan arbeta säkert. Tänkte oss en stege på var sida om nocken, men skulle gärna vilja ha någon form av plant steg att stå på, men som samtidigt är smidigt att flytta uppåt/neråt och i sidled. Att hyra ställning eller kran är inte aktuellt. Önskar alltså bara ta del av eventuella smarta förslag till oss (pensionärer) som vill göra jobbet själva.
   
 2. Åsa Lund
  Husägare · Skåne · 5 200 inlägg

  Åsa Lund

  Husägare
  Ojoj, inte bra!
  Rekommenderar verkligen en ställning. Då kan du stå på ställningen och rensa mossa nerifrån.

  Om du ska hålla på med takrensning så skaffa/hyr i alla fall med en säkerhetssele med rep som du kan ha fästat runt skorstenen så du inte ramlar ner. Och skaffa bra brallor med knäskydd så du kan ligga på knä utan att det gör ont.
  Gör bara rent taket från mossa och behandla sedan med grön fri eller motsvarande. Skippa målningen tycker jag.
   
 3. K
  Medlem · örebro · 333 inlägg

  Kristina J

  Medlem
  Tack för omtanken. Rep runt skorsten och midja ska vi ha, och vi är inte nybörjare på "farliga" uppdrag, men naturligtvis kan olyckor hända. Det är därför vi undrar om någon har tips om en bra ställning att använda på taket.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.